Postoji li uistinu “Savršeni partner” otkrit će vam nova komedija Teatra Gavran

Postoji li uistinu savršeni partner , pitanje je to koje muči mladu poslovnu ženu Tinu koja se nada da sreću pronaći u muškom androidu. Hoće li joj to poći za rukom,  otkrit će vam novi premijerni naslov komedije Savršeni partner  autora Mire Gavrana ,a u izvedbi Teatra Gavran.

 

Nakon planetarnog uspjeha komedije Lutka u kojoj muškarac traži idealnu partnericu u ženi androidu , to će učiniti i Tina u komediji Savršeni partner Teatra Gavran. Ova mlada nezadovoljna žena koja ima ostvarenu poslovnu karijeru, a ima bolju polovicu koja je poprilično uspavana u životu , ona odluči za promjenu. Prekida vezu i odluči se prijaviti na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršenog muškarca androida.

 

Fotografija: www.facebook.com/pg/teatargavran

 

„Predstava Savršeni partner govori o muško-ženskim odnosima na jedan poseban način u ovom vremenu u kojem živimo,  pogotovo sada kada smo htjeli to ili ne proveli s partnerima  puno više vremena nego inače . Vjerojatno smo osvijestili svi koliko je bitno s kime smo u tom trenutku bili i osjetili vrijednost i značenje savršenog ili manje savršenog partnera s kojim želimo život . To je doista tema za koju smatram da je atraktivna za sve“ rekao je tim povodom autor Miro Gavran.

 

Riječ je o praizvedbi predstave koju je autor Miro Gavran napisao prošle godine, a već je doživjela prijevode na sedam različitih jezika. Režiju ove predstave autor je povjerio Slađani Kilibardi koja je režirala i njegovu predstavu Kako je tata osvojio mamu? u GK Žar ptica.

 

„Tema je jako aktualna i mislim da je Miro kroz ovu temu Savršenog partnera nekako dao presjek što se događa u nekom emotivnom smislu kod čovječanstva 21. stoljeća. Dakle, na koji način shvaćamo ljubav, zašto dolazi do jako velikog otuđenja među ljudima i kako jednostavno u 21. stoljeću zbog brzog načina života, tehnologije , nečega što nam je nametnuto putem interneta,  jednostavno ne primjećujemo ljude oko sebe i sve manje smo upućeni jedni drugima i tako ljubav preuzima druge oblike“ ističe Slađana Kilibarda , redateljica predstave.

 

www.facebook.com/pg/teatargavran

 

Ulogu Tine tumači Lana Gojak Bajt, dok ulogu znanstvenice Barbare tumači Kristina Krepela , a muške androide Filipa i Davida tumači glumac Sven Jakir.

 

„U predstavi Savršeni partner ja sam znanstvenica Barbara, žena briljantnog uma i vrckavih kvaliteta koja nakon niza razočaranja u pretpostavljamo svom životu po pitanju muškaraca, dolazim na fantastičnu ideju , a to je da kreiram po željama žena  savršenog partnera odnosno humanoidnog androida“ rekla je glumica Kristina Krepela.

 

www.facebook.com/pg/teatargavran

 

 

„Glumim Filipa- čovjeka od krvi i mesa i Davida – androida od ulja i čipova i pitanje je kroz cijelu predstavu što je to savršen partner, ovaj koji ima nesavršenosti ili pak onaj koji savršeno-nesavršen. Upravo u tom nekom postmodernom društvu ima tu neku humanu notu“ ističe glumac Sven Jakir.

 

Hoće li Tina uistinu pronaći Savršenog partnera u fizičkoj kopiji svog bivšeg dečka s boljim kvalitetama , ili će shvatiti da su ljudi s ljudskim osobinama ipak ono što traži, možete otkriti  u novoj komediji Mire Gavrana Savršeni partner. Premijera će se održati 09. lipnja u Centru za kulturu i informacije Maksimir , a nakon toga kreće na ljetnu turneju po Hrvatskoj.