Jedna slikovnica i posebna družina

Turistička naklada d. o. o. i autorica Branka Primorac donose novu književnu poslasticu za najmlađe. Branka Primorac je novinarka, fotografkinja i spisateljica čiji radovi za djecu, ali i odrasle, kao i urednički i mentorski rad već godinama uveseljavaju čitateljsku publiku. Njezini Ljubavni slučaj mačka Joje, Maturalac, Moj brat živi u kompjutoru romani su u kojima se mladi čitatelji s lakoćom pronalaze i rado ih čitaju.

Slikovnica Zvonkina družina za hitne intervencije: Kako je spašen mali Mate malo je umjetničko djelo obogaćeno ilustracijama Branke Hollingsworth Nara koje djeci prenosi nekoliko najvažnijih lekcija: o prijateljstvu, o povjerenju, o humanosti. Čitajući, upoznajemo glavnu junakinju Zvonku i njezinu neustrašivu družinu, spremno brzo reagirati kako bi riješila probleme i dovela i kompliciran slučaj do sretnoga kraja. Branka Primorac oblikuje likove tako da nose ključne ljudske osobine, a njezin jednostavan stil pisanja u prvi plan stavlja emocije koje slikovnica i njezini likovi bude kod djece. Osim toga, djeca su potaknuta na razmišljanje o likovima i njihovim postupcima, ali i na djelovanje po njihovom primjeru. Zvonkina istraga upućuje na suradnju i razumijevanje, na reakcije i dogovore kako bi se situacija riješila. Točnije, slikovnica pomalo neobičnom pričom zapravo oblikuje svakodnevicu i objašnjava međuljudske odnose te djeci nenametljivo opisuje važne obrasce ponašanja nužne za rješavanje problema.

Zvonkina družina za hitne intervencije slikovnica je koja će vaše najmlađe poučiti temeljnim vrijednostima, ali i ukazati što se sve lijepo dogodi kad su humanost, suosjećajnost i suradnja na djelu, a da je spašavanje malog Mate samo jedna dobra i lijepa stvar koja će pokrenuti cijeli niz novih prijateljstava i lijepih gesti.