Terca na tišinu koja osvaja gromko

Sanin Karamehmedović od 2012. je godine i te kako poznato ime na domaćoj glazbenoj sceni; poznat i kao čovjek koji (često) stoji iza tekstova poznatoga dubrovačkog glazbeno-vokalnoga sastava Silente. Iako smo na njegove stihove navikli uglazbljene trzalicom brata mu Tibora, Sančo (kako je znan među prijateljima) u izdanju Rockmarka objavljuje 40 svojih uradaka skupljenih pod naslovom pjesme koja je ujedno bila i prvi glazbeni hit – Terca na tišinu. Izdanje je obogaćeno isječcima o Silenteu, umjetničkim fotografijama, a sve to pod uredničkim okom Krešimira Blaževića.

Terca na tišinu donosi dobro poznate pjesme koje smo čuli nebrojeno puta, predstavljajući ih na nov način – pisane, nedirnute zakonima glazbe, kao prave lirske ostvaraje. Motive života, slomljenoga srca, ljubavi i njezinih manifestacija, ali i straha, tuge i svih emocija Sanin Karamehmedović donosi neposredno, iskreno i metaforički bujno. Istražujući mogućnosti igranja izrazom, jezikom i ritmom, autor oblikuje svoj pjesnički svijet u kojem su lovci na čudesa, ono što je nebranjivo, suprotnosti, boli i odlučnosti vrela inspiracije, a svoje su mjesto među stihovima pronašle i intertekstualne igre. Arhetipskim motivima dana je svježina, jakost, oni postaju moćni, opipljivi i jasni u čulima čitatelja. Olfaktivno, taktilno, slušno i vizualno budi nas pjesnik dok uranjamo u more stihova koji izviru iz igara riječima, iz glazbenih nota i iz života samog. Nedvojbeno je da je Silente ostavio i ostavlja značajan trag na glazbenoj sceni, a Sanin će Karamehmedović ovim stihovima ostati upisan i kao pjesnik.

Nadam se da će ovaj lovac na čudesa svoje stihove puštati u svijet i dalje pa je sve što možemo reći – molim te, zapiši jer poezija je ono što je neobranjivo i što doista i razumiju i pišu lovci na čudesa.