„Mizantrop“ u režiji Igora Vuka Torbice za dramsko finale sezone HNK Ivan Pl.Zajc

U srijedu 24.svibnja 2017.godine po prvi put na velikoj sceni riječkog Kazališta naći će se Molièreov  Mizantrop, u režiji Igora Vuka Torbice, jednog od najnagrađivanijih i najboljih redatelja mlađe generacije.

Mizantrop- Jerko Marčić i Katarina Bistrović-Darvaš

 

Ansambl Hrvatske drame i gošća Katarina Bistrović Darvaš na riječku pozornicu donose djelo praizvedeno još 1666. u Parizu, u kojem najveći francuski dramatičar 17. stoljeća, Jean Baptiste Poquelin Molière potretira – čovjekomrsca koji  govori o  problematici iskrenosti osjećaja, pravim društvenim  vrijednostima,  korupciji, lažima te novcu, temi koja je aktualna i dan danas.

 

Redatelj  Mizantropa Igor Vuk Torbica, dobitnik brojnih nagrada, kazao je da se radeći na predstavi pitao je li vrlina zapravo vrsta mane ili obrana od svijeta koji krije i vlastite mane. Naglasio je kako režijom odstupa od originala, jer se ne zadržava samo na komediji, te kako nije riječ o klasičanoj predstavi u muzejskom smislu te u toj mjeri nije ni vjeran jer su kompozicija i redoslijed ponešto mijenjani, dok su odnosi ostali netaknuti, što ne ugrožava niti narušava tijek drame.

 

Uz redatelja Igora Vuka Torbicu i dramaturginju Natašu Antulov, autorsku ekipu predstave čine skladatelj Josip Maršić, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, koreografkinja Ivana Kalc i oblikovatelj svjetla Boris Blidar. U predstavi igraju Jerko Marčić, Leon Lučev , Jasmin Mekić, Nikolom Nedićem , Katarina Bistrović Darvaš , Marija Tadić , Olivera Baljak , Dražen Mikulić te Davor Jureško.

 

Premijera Mizantropa je  24. svibnja 2017.godine , a sljedeće izvedbe možete pogledati  25., 27., 29., 30. i 31. svibnja 2017.godine na velikoj sceni HNK Ivana pl. Zajca.