Orkestar Opere i Yordan Kamdzhalov na „Novogodišnjem koncertu“ HNK Ivana pl.Zajca

Pred kraj godine, u riječkom HNK Ivana pl. Zajca na programu su, naravno, popularni Novogodišnji koncerti za koje se i ove godine traži ulaznica više. Tako su umjesto ranije najavljena tri, zbog iznimno velikog interesa publike, na programu čak četiri koncerta. Izvedbe su 27.,28, 29. i 30. prosinca 2017.godine , sve s početkom u 20:00 sati.

 

Orkestrom Opere riječkog Kazališta ravnat će maestro Yordan Kamdzhalov, karizmatična dirigentska zvijezda, koji je na nedavnom povijesnom koncertu oduševio Riječane vodstvom vrhunske izvedbe Brucknerove Četvrte, Romantične simfonije.

 

Fotografija: HNK Ivana pl.Zajca

 

Na atraktivnom programu četiriju koncerata naslovljenih Od menueta i valcera do bolera naći će se redom plesna djela ili plesom inspirirane kompozicije najvećih svjetskih skladatelja.

 

U predblagdansko raspoloženje uvest će nas Menuet i Farandola iz Bizeove druge suite Arležanka, a potom sljede tri kompozicije Petra Iljiča Čajkovskog: Poloneza iz opere Evgenij Onjegin, te Valcer cvijeća i Trepak (Ruski ples) iz baleta Orašar. Prvi dio koncerta zaključit će Ravelov Bolero.

 

Drugi dio započinje Mađarskim plesom br. 5 Johannesa Brahmsa, a nastavlja se Valcerom iz suite Maskerada i Plesom sablji iz baleta Gayane Arama Hačaturjana. Završni dio pripao je, naravno, Johannu Straussu Sinu, njegovoj Tik-Tak polki, valceru Ruže s juga i još jednoj polki, Auf zum tanze!

 

 

 

Izvor: HNK Ivana pl.Zajca