Otvorenje dvojezične izložbe “Lica Hrvatske, lica Indije” u Indijskom Kulturnom Centru u Zagrebu

 

U Indijskom Kulturnom Centru u  Zagrebu (Ilica 43) sve je spremno za izložbu kojom se želi predstaviti potencijal i talent dviju zemalja – Hrvatske i Indije. Riječ je o dvojezičnoj izložbi Lica Hrvatske, lica Indije koja će se otvoriti 28. veljače 2018. u  19:00 sati , a autorica izložbe izabrala je u nekoliko kategorija (sport, umjetnost, znanost, inovacije i tehnologija) zanimljive i perspektivne talentirane ljude koje želi predstaviti na jednome mjestu ukratko široj javnosti.

 

Ivo je Andrić pisao o mostovima kao najvećem dobročinstvu koje čovjek ostavlja drugima. Izložba Lica Indije, lica Hrvatske pokušava izgraditi most između kultura dviju zemalja koje dijeli nekoliko tisuća kilometara.Na tom putovanju međusobna upoznavanja i stvaranja prijateljskih odnosa, važnu su ulogu oduvijek imali prepoznatljivi simboli, a najbolji su ambasadori oduvijek bili uspjesi, ideje i pregnuća samih građana.

 

Fotografija: Indijski Kulturni Centar Zagreb

 

U prijašnjim vremenima, neki su u svome pregnuću ostali bezimeni, no ovo je prilika da se oda počast onima među nama čija imena znamo, a poradi kojih će budućnost pamtiti 20. stoljeće, svjesni da ih se ne može sve spomenuti. U sklopu ove izložbe predstavit će se  izbor onih koji se danas smatraju ambasadorima naših kultura kao i one koji bi to mogli tek postati.

 

Kao što su Nikola Tesla i Mahatma Gandhi i danas imena koja zvone u cijelome svijetu nadamo se da će takva odjek imati i izabranih 40-ak kandidata iz područja umjetnosti, sporta, znanosti i tehnologije koje izložba predstavlja kao važne sudionike u predstavljanju vlastitih kultura svijetu.

 

Izložba Lica Indije, lica Hrvatske je ostvarena uz podršku Ministarstva kulture Republike Indije i Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj, a možete ju besplatno razgledati do 16.ožujka 2018.godine.

 

 

 

 

Izvor: Indijski Kulturni Centar Zagreb