Premijera lutkarske predstave za djecu “Listovi slikovnice” će se održati 03.ožujka 2018. u Centru za kulturu i informacije Maksimir

U subotu 3. ožujka 2018. u 11:00 sati  u zagrebačkom Centru za kulturu i informacije Maksimir u produkciji lutkarskog kazališta „Za bregom“,održat će se svečana premijera lutkarske predstave za djecu Listovi slikovnice, koja je nastala prema pričama Hansa Christiana Andersena, poeziji Dobriše Cesarića i Marije Barbarić Fanuko,a za lutkarsku igru napisala je Zdenka Đerđ.

 

Lutkarska predstava Listovi slikovnice kolažne je strukture sastavljena od tematski različitih cjelina. U njoj Mjesec priča Slikarici, a ova slika što je sve vidio i čuo promatrajući i slušajući Zvijezde i Zemljane, životinje i ljude.  Tako je Mjesec zapazio razigrane Ribe, žablju obitelj, ličinku Vilina Konjica, Jato galebova u letu i Jednoga koji pada pa se uzdiže i dalje leti sam. Promatrao je Mačku i Mačka kako pjesmom postaju prijatelji, Pticu u kavezu koja u snu – samo kada sanja, živi slobodu. Čuo je Mjesec razgovor Male i Velike Zvijezde te stihove o zvijezdama Mladića i Djevojke. Spazio je i nježne zagrljaje Majke i Djevojčice, ali i promrzlu Djevojčicu sa šibicama koju njezina Baka odnosi u nebeske visine.

 

Fotografija: Lutkarsko kazalište „Za bregom“

 

Režiju potpisuje Zdenka Đerđ. Likove lutke animiraju i tonsku kulisu stvaraju:Sara Moser I Lidija Kraljić. Scenografiju i likove lutke kreirala i izradila Nikolina Manojlović Vračar,likove lutke Žabac, Žaba, Žabica, Ptica, Vilin Konjic, Lopoč kreirao i izradio Antun Crljen, likove za sjene izabrale i izradile Ana-Marija Percaić i Justina Vojaković-Fingler.Oblikovatelj tonske kulise – glazbe Boris Klarić, za tehniku je odgovoran Zvonimir Janković.

 

 

Predstava Listovi slikovnice je namijenjena djeci od dvije do osam godina starosti, a traje 35 minuta. Za sve upite ili informacije vezane za ulaznice obratiti se  na e-adresu lk@zabregom.com ili mobitel 091 6116 471 radnoga dana od 9 do 16 sati, najkasnije do 2. ožujka 2018. (petak).

 

 

 

Izvor: Lutkarsko kazalište „Za bregom“