Predstavljen program “42. Dana satire Fadila Hadžića”

U organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh od 5. do 21. lipnja 2018. održat će se 42. Dani satire Fadila Hadžića, jedan od najstarijih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra, koji okuplja najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja.

 

U sklopu ovogodišnjeg programa, od preko 70 prijavljenih kazališnih predstava, bit će izvedeno 12 naslova, prema odabiru izbornice Željke Udovičić Pleština, a festival će otvoriti Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda predstavom talijanskog nobelovca D. Foa: Slučajna smrt jednog anarhista, u režiji Maje Maletković.

 

Program su predstavili ravnatelj Satiričkog kazališta Kerempuh Roman Šušković – Stipanović, izbornica Željka Udovičić Pleština i voditeljica marketinga, prodaje i promidžbe Stela Telebuh Stazić / Fotografija: www.facebook.com/KerempuhZagreb

 

Publici 42. Dana satire predstavit će se i Zvezdara Teatar iz Beograda s predstavom Borislava Pekića Korešpondencija u režiji Gorčina Stojanovića, Narodno pozorište Subotica s predstavom Ingrid Lausand Kičma u režiji Veljka Mićunovića, HNK Split s predstavom Predraga Lucića Aziz ili svadba koja je spasila Zapad u režiji Dine Mustafića, Scena MESS iz Sarajeva s autorskim projektom Andrása Urbána What is Europe?, koproducenti Gledališče Koper – INK Pula – Slovensko narodno gledališče Nova Gorica – Stalno gledališče Trst s predstavom Barufe Carla Goldonija/Predraga Lucića u režiji Vite Taufera te Mestno gledališče Ljubljansko s predstavom J. B. P Molièra Žlahtni meščan u režiji Eduarda Milera.

 

Iz Zagreba još gostuju predstave Ljubavni slučaj Fahrije P. Željka Zorice Šiša u produkciji Teatra &TD, Za umrijet od smjeha C. Duranga u režiji Marija Kovača i produkciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art te predstava Ponovno ujedinjenje dviju Koreja J. Pommerata u režiji Paola Magellija.

 

Domaćin festivala, Satiričko kazalište Kerempuh, predstavit će se s predstavama Šest likova traži autora L. Pirandella u režiji Olivera Frljića te Govori glasnije! Bobe Jelčića.

 

Žiri ovogodišnjih 42. Dana satire Fadila Hadžića čine Bojana Radović, Goran Grgić i Ana Prolić.

 

 

Izvor: Satiričko kazalište Kerempuh