Gavranova komedija “Zabranjeno smijanje” na kazališnim daskama u Beču

U austrijskoj prijestolnici kulture – gradu Beču , u Theater Center Forumu održana je svečana premijera komedije Mire Gavrana  Zabranjeno smijanje,  koja je ujedno bila i jedanaesta inozemna premijera te komedije, a svoju praizvedbu imala je 2004.godine u Teatru Gavran u Zagrebu.

 

Fotografija: Zorana Vukić©www.cro-kultura.com, Beč 2018.

 

„Iznimno sam sretan što se u značajnom Theater Center Forumu u Beču održala premijera moje komedije Zabranjeno smijanje. I redatelj i glumci su izvrsno odradili svoj posao, a publika je s  puno smjeha i aplauzom nakon završetka svake scene na najbolji mogući  način dala svoj sud o predstavi. Drago mi je što su  toj predstavi nazočili značajni austrijski glumci, novinari, ljudi od kulture , te predstavnici Hrvatskog veleposlanstva u Austriji“ ističe knjževnik Miro Gavran.

 

 

Tekst je na njemački jezik preveo Tihomir Glowatzky, redatelj je Hubsi Kramar, dok su u glavnim ulogama nastupili Christian Nisslmüller, Adriana Stich-Zartl i  Carmen Wagner.

 

Riječ je o neobičnom bračnom trokutu u kome supruga i ljubavnica, odluče nadigrati muža sklonog preljubu, a  predstava će krajem siječnja 2019.godine otvoriti mini GavranFest u njemačkom Augsburgu.