Premijera mjuzikla “Prošlih pet godina” će se održati 14.siječnja u kazalištu Komedija

Komorni mjuzikl Prošlih 5 godina autora Jasona Roberta Browna pun je  nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Premijerno je izveden u Chicagu, a ubrzo je postavljen i na Off- Broadwayu i West Endu, a uskoro će ga vidjeti i Zagrebačka publika i to u kazalištu Komedija.

 

„HNK  u Varaždinu i GK Komedija su počeli usko surađivati i ovo je samo jedan od projektata koje nastavljamo . Prije dva mjeseca smo imali dva velika koncerta u Varaždinu,a u svibnju u koprodukciji s njima postavljamo predstavu Zaljubljeni Shakespeare. Prije nekoliko mjeseci kada sam bio na premijeri mjuzikla Prošlih pet godina sam rekao Intendantici da zašto da to ostane samo u Varaždinu i da to dovedemo u Komediju  da zagrebačka publika vidi mali komorni mjuzikl s dvoje ljudi. Stvarno prekrasna priča, prekrasna glazba i super glumci , tako da se nadam da će publika uživati“ rekao je Krešimir Batinić, ravnatelj GK Komedija.

 

Svoju  će zagrebačku premijeru imati 14. siječnja 2019. u Kazalištu Komedija. Redateljica je Lea Anastazija Fleger, dirigent Stjepan Vuger, dok će u ulozi  Cathy nastupiti  Hana Hegedušić koja je za tu ulogu nagrađena Nagradom hrvatskoga glumišta za najbolju žensku ulogu u kategoriji Mjuzikl / Opereta, Ivan Čuić i  Igor Barberić.

 

„Prošlih pet godina je jedan od onijh mjuzikla koje su mi vjerojatno u top pet bili otkako se pojavio.Mjuzikl je nekako drag i postao je žanrovski hit iako je on igrao  samo na Off Brodwayu . Jenočinka je i komorni mjuzikl , ali je muzički jako dobar, dobra je premisa , baš je jedan od kvalitetnijih mini mjuzikla i zato sam u principu pristao putovati svaki dan na probe u Varaždin“ ističe glumac Igor Barberić.

 

Songovi u mjuziklu prate priču o pet godina  života Cathy i Jamieja i  njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka. Cathy i Jamie paralelno pričaju svoju ljubavnu priču, te zajedno stvaraju sliku o povijesti veze koja je prerasla u brak. Mjuzikl je u Kazalištu Komedija na rasporedu i 15., 16., 17. i 18.siječnja  2019.godine.