Dnevnik koji nosi radost

Danas vam donosim nešto drugačije. Mozaik knjiga pod uredničkom palicom Zorana Maljkovića donosi pravu poslasticu za cijelu obitelj. Nikolina Topić i Carmen Calvo del Valle stvorile su prekrasan Dnevnik mog djetinjstva obogaćen prekrasnim ilustracijama Željke Mezić.

Naime, autorice donose radosnicu sretnog odrastanja koja je namijenjena bilježenju svih važnih trenutaka u životu djeteta. Za razliku od radosnica na kakve smo navikli, ova daje priliku za sudjelovanje cijeloj obitelji i njima samima da postanu književnici koji će s veseljem zapisivati dogodovštine najmlađih članova svoje obitelji, a samim time i vlastite. Osim živopisnih i šarolikih stranica koje tek čekaju da budu ispunjene, na samom kraju ovog dnevnika nalaze se savjeti o odgoju, koje su napisale pedijatrica Lidija Ptujec, odgajateljica Nela Vrkljan te pedagoginja i odgajateljica Brankica Blažević.  Ti savjeti obuhvaćaju igre, faze razvoja, pjesmice, ali i zdravlje i prvu pomoć. Igre i pjesme popraćene su pokretima tijela, stručna objašnjenja pisana su tako da su pristupačna i razumljiva, a ilustracije prate i obogaćuju sam dnevnik.

Uglavnom vam predlažem što čitati, sad vam skrećem pažnju na nešto što uz čitanje, možete i sami stvarati. Bilo da ćete u dnevnik bilježiti svoju obitelj ili će biti poklon ovih blagdana, zasigurno će vam donijeti korisne informacije i vedre, radosne stranice koje ćete s veseljem čitati i godinama kasnije!