“Mersad Berber Artionice” za najmlađe ljubitelje umjetnosti!

U galeriji Klovićevi dvori održana je prva Mersad Berber Artionicu koja se održava u suradnji s Mersad Berber Fondacijom i galerijom Klovićevi dvori. Naime , riječ je o Dječjim likovnim radionionicama, koje će se pod stručnim vodstvom gospođe Ljiljane Velkovski i Maje Blažek s Likovne akademije u Zagrebu održavati tijekom lipnja,  dok traje monografska izložba slikara Mersada Berbera.

 

Da se talenti i ljubav prema likovnoj umjetnosti javljaju u najranijoj dobi svjedoči i Dječja likovna radionionica pod nazivom Mersad Berber Artionicu koja je na radost najmlađih održana u Galeriji Klovićevi dvori.

 

Budući da je riječ o Berberu najviše će se na radionicama  crtati i raditi tehnika grafike s obzirom na to da u Klovićevim dvorima imamo grafičku prešu i sav potreban materijal kao i na likovnoj akademiji , a budući da on ima i zanimljiva ukrašena jaja vjerojatno ćemo raditi i sa glinom.Dakle sve moguće tehnike koje postoje , monitipije , pa čak ćemo i slikati“ rekla je tim povodom Ljiljana Velkovski , stručna voditeljica radionice.

 

 

1.lipnja  održala se prva Mersad Berber Artionica , a ove subote 8.lipnja će se održati druga. Zatim slijede ljetni termini 17.,18., i 19. lipnja, te 26.,27. i 28.lipnja. Riječ je o radionicama namjenjenima djeci od 6 do 12 godina, ali ta dobna granica nije ograničena, a radovi će se na radost mališana objaviti i u katalogu.

 

Radionice su organizirane u sklopu izložbe jednog od najvećih i najosebujnijih bosansko-hercegovačkih slikara Mersada Berbera, a želite li i da vaše dijete nauči kakvu je tehniku koristio Berber i to pod stručnim vodstvom , javite se na email adresu artionica@gkd.hr, gdje ćete dobiti sve detalje o prijavi kao i točne termine održavanja.