Zagrepčani preko ljeta posuđuju i po šest knjiga , a Miru Gavrana podjednako čitaju djeca i odrasli

Dok neki koriste ljetne praznike za odmor i bijeg od svakodnevnih obaveza , knjigoljupci grada Zagreba gotovo da ne mogu zamisliti godišnji odmor bez omiljenih, ali i novih naslova knjiga, koje su posudili u 50-ak knjižnica grada Zagreba. Koji se naslovi čitaju ovoga ljeta provjerili smo u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

 

Iako Knjižnice grada Zagreba u ljetnim mjesecima rade skraćeno , njihova posjećenost se ne smanjuje jer Zagrepčani jako vole čitati, barem ako je suditi prema brojkama. Naime , Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića koja se nalazi u top pet zagrebačkih knjižnica broji 13,000 članova koji mjesečno posude i pročitaju čak 30,000 knjiga.

 

„Pa mogu reći da Zagrepčani čitaju puno , ljeti jednako kao i tijekom godine. Čita se sve i svašta , a jednako čitaju i odrasli i djeca. Knjižnice su čitateljima tijekom ljeta izašle u susret tako što su produžile rokove posudbe , a moguće je posuditi i više naslova odjednom“ rekla je tim povodom Željka Lazar, informator u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

 

Zagrepčani će tako na more moći ponijeti čak šest naslova , a društvo na plaži će im ponajviše praviti literatura i publicistika.

 

„Čita se Karakaš , Kristijan Novak , Daša Drndić i Marina Vujičić ,Pavao Pavličić. Vrlo je popularan naš poznati dramatičar Miro Gavran , njegovi romani i drame se jako čitaju. Djeca vole njegove romane , a  čitaju i u sklopu lektire.Uz Gavrana među omiljenim dječjim piscima predvode dvije Sanje , Sanja Polak i Pilić“ dodala je Željka Lazar, informator u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

 

Osim domaćih naslova Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića ima najveći izbor knjiga na stranim jezicima, a za posudbu nekih naslova postoje i liste čekanja , stoga posudite svoje knjige na vrijeme!

 

Za one članove knjižnice koji više vole E- knjige Knjižnice grada Zagreba su omogućile posudbu putem aplikacije Zaki Book ,koju se može instalirati preko platforma Google Play i App Store. U aplikaciju se ulazi putem članskog broja i PIN-a, a nudi se više od 400 naslova e-knjiga na hrvatskom jeziku , među kojima su i beletristika i znanost.