Izložba “IMAGINE” Branke Grubić oduševila zagrebačke posjetitelje

U zagrebačkoj galeriji Umjetnost Osmijeha otvorena je samostalna izložba šibenske slikarice Branke Grubić pod nazivom Imagine na kojoj je umjetnica po prvi puta zagrebačkoj publici izložila 16 portreta.

 

Nakon Amerike , BIH , te hrvatskih galerija, samouka šibenska slikarica Branka Grubić napokon je izložila svoje slike u Zagrebu i to njih dvadesetak.

 

“Znači mi toliko da sam jučer bila od 3 sata ujutro budna. Nenormalno sam sretna i oduševljena s cijelim otvorenjem i s cijelom pričom , te odazivom zagrebačke publike. Ja sam presretna“ rekla je tim povodom slikarica Branka Grubić.

 

Iako je ljubav prema slikarstvu dugi niz godina bilo nedostižan san u životu Branke Grubić, podrška supruga i pobjeda na natjecanju jedne američke internetske umjetničke galerije promijenili su sve i potaknuli slikaricu da svoj san pretvori u stvarnost.

 

“Slikarenjem i crtkarenjem se bavim cijeli život. Kao i svako dijete sam s crtanjem izražavala svoju kreativnost i po tom crtanju sam se nekako isticala u razredu. A ovakvo crtanje je zapravo zadnjih desetak godina, slučajno ili ne, ali dogodila mi je privatno jedna lijepa priča i suprug je u meni prepoznao nešto što ja ni sama nisam znala da mogu . Znala sam da znam , ali uistinu nisam znala da mogu” ističe Branka Grubić.

 

Fotografija: BrankaArt, Zagreb 2019.

 

 

Izložba IMAGINE sastoji se od šesnaest ženskih portreta i jednog polu portreta punih kolorita i emocija rađenih tehnikom akrila, koji su posvećeni malim djevojčicama s velikim snovima.

 

“Izložba Imagine je priča o malim djevojčicama s velikim snovima i njihovom odrastanju u svijetu u okruženju koje ih uporno želi uvjeriti za život nije san, te da postoji puno ozbiljniji način života. Znači završi školu,zaposli se, udaj se, rodi i umri. Međutim ja sam ja sam taj cijeli životni smjer promijenila , dodala malo kolorita , uzela kist u svoje ruke i iscrtala život na jedna drugačiji način” dodala je Branka Grubić.

 

Slikarica inspiraciju pronalazi dok  sluša glazbu , a slika djevojčice i žene različitih životnih priča , vjera i rasa. Slike Branke Grubić već su svoje kupce pronašle u četrnaest zemalja na četiri kontinenta među kojima su SAD , Velika Britanija, Njemačka, Švicarska, Turska i Saudijska Arabija, a sudeći prema novoj izložbi ta brojka bi se mogla uskoro i povećati.

 

Branka Grubić svojim opusom nas je uvela u svijet snova i pokazala da se snovi uistinu ostvaruju. Izložbu možete razgledati sve do 29.rujna.