Kreativci i kulturnjaci u mreži “b.creative konferencije” u Zagrebu 24.i 25.listopada

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom i agencijom KEA European Affairs koju je osnovala Europska komisija 24.i 25. listopada u Zagrebu, u Muzeju suvremene umjetnosti, organizira b.creative konferenciju.

 

b.creative konferencija će okupiti kulturne i kreativne profesionalce iz cijelog svijeta. MSU će tijekom dva dana održavanja konferencije biti mjesto na kojem će moći razmijeniti iskustva, istražiti mogućnosti suradnje te se educirati o novim trendovima kroz predavanja, panele i radionice.

 

b.creative konferenciju do sada su ugostili gradovi Namur, Šangaj i Seul pa je odluka b.creative mreže koja u 116 zemalja okuplja veliki broj institucija, udruga i poduzetnika da četvrti domaćin bude Zagreb, odlična prilika za umrežavanje domaćih predstavnika sektora s kolegama iz inozemstva.

 

Bit će to konferencija na kojoj će se javnosti prvi put prezentirati cijeli sektor, a glavne će teme biti financiranje sektora, razvoj kreativnih ekosustava, interdisciplinarnih inovacija, važnost međunarodnog umrežavanja i kreativno poduzetništvo.

 

b.creative mreža je snažna platforma koja svojim raznim aktivnostima kao pravi “borac za kulturu”, uz podršku Europske komisije radi na umrežavanju i vidljivosti sektora. Važna aktivnost koju provodi jest i lobiranje budući da je prepoznala da se kulturnim i kreativnim industrijama kao snažnim pokretačima ekonomije treba posvetiti više pažnje u kontekstu kreiranja javnih politika i strategija Vlade.

 

Kreativne i kulturne industrije su za razvoj i rast gospodarstva svake zemlje izuzetno važne jer doprinose visokoj dodanoj vrijednosti ostalih gospodarskih sektora te prelijevaju svoje vrijednosti na ostale sektore. I ono što je posebno važno – imaju potencijal otvaranja novih radnih mjesta kroz aktivaciju i razvoj poslova baziranih na intelektualnom vlasništvu.

 

 

Izvor:b.creative