Izvedbom komedije „Savršeni partner“ Teatar GAVRAN otvara „JESENJU REVIJU TEATRA GAVRAN 2020.“ u Lisinskom!

Novu kazališnu sezonu Teatar GAVRAN otvara 1.listopada u 20:00 sati izvedbom komedije Savršeni partner u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski . Riječ je o novoj komediji autora Mire Gavrana koja je premijerno izvedena u svibnju, u režiji Slađane Kilibarde, s Lanom Gojak Bajt, Svenom Jakirom i Kristinom Krepelom u glavnim ulogama.

 

Tom izvedbom će se ujedno otvoriti JESENJA REVIJA TEATRA GAVRAN 2020., na kojoj će tijekom listopada i studenoga publika imati prigodu vidjeti još pet uspješnica ovoga teatra, a riječ je o komedijama Pivo, Sladoled, Sve o ženama,  Sve o muškarcima i Hotel Babilon.

 

Ove jeseni Teatar GAVRAN će imati i brojna inozemna gostovanja, tako da će s predstavom Pivo nastupiti u Mariboru i Trstu, sa Sve o muškarcima u Mostaru, Augsburgu i Beču, a s Hotelom Babilon u Beogradu.

 

Krajem siječnja 2021. Teatar GAVRAN će u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski praizvesti najnoviju komediju  Mire Gavrana Na kavici  u podne u njegovoj režiji. U toj predstavi će ulogu majke i sina interpretirati Mladena  Gavran i Jakov Gavran. Pokusi za ovu neobičnu obiteljsku predstavu otpočeli su prije tri tjedna u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

 

U travnju će Teatar GAVRAN u suradnji sa URANIA – PROSTOR KREACIJE pokrenuti ZAGREBAČKI FESTIVAL MONODRAME, dok će sezonu zaključiti u prvoj polovici srpnja sedmodnevnom ljetnom revijom svojih predstava na otvorenoj sceni.

 

Fotografija: www.teatar-gavran.hr , Zagreb 2020.

 

Dječja scena Teatra GAVRAN počinje novu kazališnu sezonu 25.rujna izvedbom predstave  Mudra sova i lukava lisica u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici. Uz spomenutu predstavu u novoj sezoni će izvoditi i poznate uspješnice „Doktor od životinjica” , te prigodnu blagdansku predstavu Bjelobradi nosi darove.

 

Ambiciozno osmišljeni program Teatra GAVRAN u Zagrebu , a i na gostovanjima po  Hrvatskoj i inozemstvu , u pitanje može dovesti samo nepovoljna epidemiološka situacija. U ovome trenutku svi djelatnici i umjetnici koji surađuju s ovim putujućim teatrom  posvećeni su pripremama kao da je pred nama uobičajena kazališna sezona.

 

Izvor: Teatar GAVRAN