Mladen Burnać predstavio dokumentarni film “Knjiga poezije”

Kantautor Mladen Burnać napravio je jedan iskorak u svijetu poezije i glazbe. Po prvi puta snimljen je dokumentarni film „Knjiga poezije“ po istoimenom albumu , u čast glazbenicima koji na istome sudjeluju. Premijera filma će se održati 20.travnja ove godine.

 

Iako se hrvatska poezija ne može pohvaliti brojnim predstavljanjima i tribinama, ona se piše. No kada se ista i uglazbi i po albumu se snimi dokumentarni film , onda je to vrijedno pažnje . Upravo to je pošlo za rukom kantautoru Mladenu Burnaću koji je održao premijeru filma „Knjiga poezije“

 

“Radi se o tome da su nekako zadnjih godina moji stihovi često objavljivani u knjigama poezije. Svako malo bi me netko zvao tko bi zvao zbirku, da im dam dozvolu da objave.Toga je počelo biti sve više i više i na kraju prije dvije godine su moji stihovi iz pjesme „Jer ti ljubiš drugoga“ u duetu s Arsenom Dedićem objavljeni u međunarodnoj zbirci poezije. Sve to me na neki način potaknulo da objavim svoju zbirku poezije , ali kako sam ja prvenstveno gitarista i glazbenik ja sam kod kuće te stihove počeo slagati za zbirku poezije i uvijek uz gitaru dodam još neki stih i onda mi se dopalo kako to sve zvuči. Zvao sam svog gitaristu Dragijanija i rekao mu “Ajmo mi ovo malo uz gitaru , a ja ću recitirati.”. U vrijeme lock downa kad smo došli do jedno 5-6 pjesme on mi je rekao „Šefe ove već zvuči jako ozbiljno!“ , rekao je tim povodom kantautor Mladen Burnać

 

Album “Knjiga poezije” / Izvor : www.facebook.com/mladen.burnac

 

I uistinu jest ozbiljno jer je Mladen Burnać u mjesec dana napisao ukupno 15 pjesama.

“Mi smo svaki drugi dan snimali drugu pjesmu . I onda nakon 5-6 pjesme bilo nam je glupo izmišljati nove solaže na gitarama , odlučili smo pozvati još neke goste. Matija Dedić je kao i Branimir Mihaljević bio na klaviru,  saksofonista Ivica Premelč , Doris Karamatić na harfi. Tako da smo dobili jedno djelo gdje ja uglavnom recitiram , ponekad pjevam , a to je ispalo čudesno i zanimljivo” dodao je Burnać

 

Istoimeni album „Knjiga poezije“ po kojemu je nastao film odvest će Vas u svijet mašte. „Mi nismo jedno za drugo“, „Ljubavnici“, „Nije to dušo bila jesen“, „Treba ti netko“ i „Budi razlog za moj dan“ probudit će neke ljubavne priče, ali i vratiti Vas na stare ljubavi. Dokumentarni film u trajanju od 50 minuta snimljen je iz poštovanja prema glazbenicima koji su sudjelovali u snimanju albuma , a podržalo ga je Hrvatsko Društvo Skladatelja, dok režiju potpisuje Marko Dimić.

 

“Na neki način oni daju dokaz da je moja glazba dobra. Samim time što su oni tu i da oni vjeruju da to što sam napisao da vrijedi i nastalo je jedno predivno djelo koje ima glavu i rep. Film će se emitirati gotovo na svim televizijama u cijeloj regiji” ističe Burnać.

 

“On je izuzetan skladatelj i kantautor. Ja mislim da je ova protekla godina koja je bila loša za kantautore i koja ih je zatočila doma je zapravo na neki način, kako u svakom zlu ima nešto dobro iznjedrila iz naših autora neke druge misli, ne razmišljajući hoće li to publika prihvatiti. Onda vam takvi albumi na kraju ispadnu najbolji. Mislim da se to upravo ovdje dogodilo i izuzetno mi je drago ne samo zbog njega nego i zbog svih gostiju koji se nalaze na albumu” rekao je član predsjedništva Hrvatskog Društva Skladatelja Branimir Mihaljević.

Mladen Burnać ovim je album otvorio svoje srce prema publici, te će ga mnogi nakon ovog albuma, ali i dokumentarnog filma gledati jednim drugim očima. Album prati i knjižica s poezijom , a osim na regionalnim televizijama sudjelovat će širom svijeta na festivalima dokumentarnog filma.