Raspisani Natječaji za najbolje likovne i literarne radove “Šimićevih susreta 2022.”

Želeći potaknuti ljubav za likovnim i literarnim stvaralaštvom, Organizacijski odbor 59. “Šimićevih susreta 2022.” i Matica hrvatska – Ogranak Grude raspisali su Natječaje za najbolje likovne i literarne radove.

 

NATJEČAJ ZA NAJBOLJE LIKOVNE RADOVE

 

se odnosi na autore od 7 do navršenih 18  godina. Tehnika je slobodna, a format maksimalnih dimenzija  15x15cm, “Minijatura”. 

Za prijavu je ispuniti obrazac koji se može zatražiti na email adresu simicevisusreti@grude.info, a nakon toga isprintati obrazac i u zadani okvir zalijepiti svoj rad. Jedna osoba prijavljuje samo jedan rad.  Likovne radove je potrebno je dostaviti najkasnije do 8. travnja 2022. godine na adresu:

 

Srednja škola A. B. Šimića Grude

Ulica dr. Franje Tuđmana 14

88 340 Grude

s naznakom „za Natječaj 59. Šimićevih susreta” – likovni radovi.

 

Prosudbeno povjerenstvo će procijeniti pristigle radove, najbolji će biti nagrađeni, te izloženi na svečanoj Akademiji. Svi pristigli radovi ostaju u kolekciji “Šimićevih susreta.” Rezultate natječaja objavit ćemo na službenoj stranici Šimićevih susreta  najkasnije pet dana nakon Svečane Akademije.

 

NATJEČAJ ZA NAJBOLJE PJESNIČKE RADOVE MLADIH PJESNIKA

 

se odnosi na autore u sljedećim kategorijama:

1.     osnovnih škola

2.     srednjih škola

3.     sveučilišta

 

Svoje pjesničke radove (pjesme – pisane u tri primjerka, i to na računalu ili strojopisu) mladi pjesnici trebaju dostaviti najkasnije do 8. travnja 2022. godine na adresu:

 

Srednja škola A. B. Šimića Grude

Ulica dr. Franje Tuđmana 14

88 340  Grude

s naznakom „za Natječaj 59. Šimićevih susreta 2022.“

ili elektroničkom poštom na:

simicevisusreti@grude.info

Uz radove je potrebno je dostaviti i kontakt brojeve. Prosudbeno povjerenstvo će procijeniti pristigle radove, najbolji će biti nagrađeni te će oni svoje radove moći pročitati na svečanoj Akademiji u Drinovcima u prigodi dodjele nagrada.

 

Izvor:  Matica Hrvatska