Teatar GAVRAN najavio premijeru predstave “Glasnogovornik”

U petak, 29. travnja 2022. godine Teatar GAVRAN će u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski premijerno izvesti predstavu “Glasnogovornik” višestruko nagrađivanog i najizvođenijeg živućeg hrvatskog autora Mire Gavrana.

 

U drami “Glasnogovornik” Miro Gavran sučeljava iskusnog ostarjelog političara s mladićem koji tek ulazi u svijet politike. Stari politički lisac postaje mentorom i zaštitnikom mladiću uvodeći ga u složeni svijet spletki i manipulacija, postupno razotkrivajući svoje životne principe. Na svršetku ove uzbudljive priče i mladić koji se tek počeo uspinjati na hijerarhiji moći, razotkrit će svoje motive za bavljenje poslom koji je često na zlu glasu. Sukob dvojice različitih karaktera je neizbježan, kao i demaskiranje društvenih i osobnih pozlata. Ova je drama puna neočekivanih obrata, duboko uronjena u našu stvarnost.

U ulozi starog političkog lisca našao se vrsni Vinko Kraljević, dok mladu političku nadu utjelovljuje Zoran Pribičević. Njihovu vještu glumačku igru vodi redateljica Mladena Gavran, stvarajući napetu i oštru atmosferu između dvije političke generacije.

Premijerna izvedba održat će se 29. travnja, a sljedeće izvedbe 06. i 20. svibnja 2022. godine.

 

Izvor: Teatar GAVRAN