Teatar GAVRAN najavio premijeru monokomedije „Bit će sve u redu”

U maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski održat će se premijera  , monokomedije „Bit će sve u redu” Teatra Gavran. Tekst predstave napisao je Miro Gavran. Režiju potpisuje naš najuspješniji redatelj monodrama, Boris Kovačević, koji se proslavio režijom „Münchhausena”, „Ja, tata” te „Muškarci su s Marsa, Žene su s Venere”. Uloge će interpretirati Sven Jakir, glumac kojega je kazališna publika imala prilike gledati u komediji „Savršeni partner”.

 

Fotografija: Mario Jambrek

 

O PREDSTAVI:

Glumac i ravnatelj putujućeg teatra koji se proslavio komedijom „Nesretna udavača” nađe se u velikim problemima kad ga zbog njegove teške naravi napuste svi suradnici. No on nije očajavao – ponio je glumački teret na svoja leđa, samostalno odglumio sve likove te izveo najavljenu cjelovečernju predstavu u kojoj sve pršti od dinamike i humora.

Nevjerojatno brz broj preobrazbi, lepeza različitih mjesnih govora i urnebesni karakteri. Osim što je izrazito duhovita, predstava je i edukativnog karaktera jer opisuje i nastanak kazališne predstave, a likovi su dijalektalno i kulturno obojeni. Kritičar Jasen Boko ovaj je Gavranov tekst nazvao „prvom hrvatskom postmodernom dramom”. Spajajući humor s parodijom erotičnosti koju je afirmirao Boccacciov „Dekameron”, dobivamo lepršavu predstavu atraktivnu svim generacijama. Ova monokomedija šalje i utješnu poruku, toliko potrebnu u ovim vremenima – na kraju će sve biti u redu.

 

Izvor: Teatar GAVRAN