12.srpnja 2018.godine počinju programi „Ljetne pozornice Bundek”

Iz središta grada na Tomislavovu trgu u Zagrebu gdje je proteklih dana održan 3. open air festival Zagreb Classic, koncertna događanja sele se preko Save u Novi Zagreb, gdje ovog četvrtka 12.7. počinju programi Ljetne pozornice Bundek!  Početak manifestacije pomaknut je za jedan dan zbog nastupa Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskome nogometnom prvenstvu, tako da nas u četvrtak 12.7. očekuje čak dvostruka glazbena poslastica!

 

Programi ove godine vraćaju se na pozornicu na pontonu, koja je prošle godine bila izvan funkcije, a novost je orkestralna rupa u sklopu pozornice, koja će ove, kao i u godinama pred nama omogućiti izvedbe brojnih glazbeno-scenskih djela, od opere, preko operete do mjuzikla.

 

Jedanaest biranih koncerata poziv su svima na glazbeno osvježenje uz jezero i uživanje u odličnim koncertima, a ovogodišnji program ovoga četvrtka, 12.7. u 20:00 sati otvaraju naši već dobro poznati gosti, najbolji jazz talenti okupljeni u Svjetskome jazz orkestru Međunarodne glazbene mladeži. Već šestu godinu ti mladi glazbenici između osamnaest i dvadeset i šest godina okupljaju se te kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji. Na Ljetnu pozornicu Bundek stižu pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla Luisa Bonille.

 

 

A nakon sjajnih mladih jazz talenata, još iste večeri, dočekuje nas i opereta Vesela udovica Franza Lehara u izvedbi ansambla Opere b.b. iz Zagreba.

 

Ova operetna miljenica u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića, prošlogodišnji je veliki “hit” programa Ljetne pozornice Bundek, pa nema sumnje da će i ove godine brojna publika uživati u njenoj izvedbi.

 

Izvedba počinje u 21:30 sati, a ulaz je kao i na sve nadolazeće programe Ljetne pozornice Bundek – slobodan!

 

 

LJETNA POZORNICA BUNDEK

 

ČETVRTAK 12.7.

 20:00 – JM JAZZ WORLD ORCHESTRA

Dirigent: LUIS BONILLA

 

21:30 – Franz Lehár: VESELA UDOVICA, opereta

OPERA b.b. Zagreb

Dirigent: DARIJAN IVEZIĆ

 

Režija: Branka Cvitković i Dinko Bogdanić
Kostimografkinja: Elvira Ulip
Asistentica kostimografkinje: Vera Kodžić Kukić
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Glazbeni suradnik-korepetitor: Davor Ljubić
Orkestracija: Darijan Ivezić
Oblikovanje svjetla: Ivica Aničić / Davor Popović

 

Uloge:

Barun Zeta: Nenad Tudaković
Valencienne: Blanka Tkalčić
Grof Danilo: Ronald Braus
Hanna Glawari: Lidija Horvat-Dunjko
Camille de Rossillion: Siniša Galović
Cascada: Dominik Došen

St. Brioche: Martin Gelić
Njeguš: Dejan Jakovljević
Kromow: Davor Ljubić
Praskowia: Nada Abrus
Olga: Josipa Bilić
Sylviane: Vita Vukov
Lolo: Mirna Sporiš
Dodo: Ervina Sulejmanova

 

 

 

Izvor:Zg KUL – Ljetna pozornica Bundek