“Dan otvorenog trga” održat će se 30.rujna 2018.godine

U nedjelju, 30. rujna od 11 do 13 sati održat će se već tradicionalni  Dan otvorenog trga u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu kojem će se i ove godine pridružiti Muzej za umjetnost i obrt te Hrvatski školski muzej.

 

Navedene institucije predstavit će najbolje dijelove svojih programa – posjetitelji će moći uživati u dijelovima nekih od najpoznatijih opernih arija, nastupa orkestra, gudačkog i puhačkog kvarteta. Balet HNK izvest će baletne vježbe dok će se Škola za klasični balet predstaviti sa karakternim plesovima. Posjetitelji će se moći fotografirati u nekim od najljepših kostima iz fundusa HNK te popiti kavu s glumcima Hrvatskog narodnog kazališta.

 

Hrvatski školski muzej će osigurati slobodan ulaz za građanstvo za svoj Stalni postav (u periodu od 11 do 13 sati), a u 12 sati predviđeno je stručno vodstvo po Stalnom postavu Muzeja.

 

Muzej za umjetnost i obrt će sudjelovati sa svojim programom na temu izložbe Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost što uključuje produženo radno vrijeme Muzeja (do 19 sati), jedinstvenu cijenu ulaznice (20 kuna), besplatno stručno vodstvo po izložbi (u 11 i 17 sati), kreativne radionice za djecu ispred Muzeja te prezentaciju papirnih haljina (ispred Muzeja od 11 do 13 sati).

 

Uz bogat raspored Dana otvorenoga trga posjetitelji će imati priliku upoznati skrivene strane Hrvatskog narodnog kazališta putem programa Tajna povijest kazališta.

 

 

Izvor:Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu