Književnica Jelena Bobetko predstavila knjigu “Perla i što sam sad” posvećenu svim zlostavljanim ženama koje nisu zadovoljile svoju pravdu

U knjižnici Bogdana Ogrizovića održalo se predstavljanje knjige Perla i što sam sad književnice Jelene Bobetko, koja je ovu knjigu posvetila svim ženama diljem svijeta, osobito žrtvama, silovanim i poniženim ženama, koje nikada nisu zadovoljile svoju pravdu.

 

Potresni roman Perla i što sam sad autorice Jelene Bobetko donosi priču o mladoj balerini kojoj je životna sudbina oduzela ljubav prema plesu , a skromni je prilog zasluženoj borbi za ženskim pravima. Na predstavljanju knjige govorile su autorica Jelene Bobetko, kritičarka Lada Žigo, dok je ulomke iz knjige interpretirala glumica Dunja Sepčić.

 

Fotografija: Matea Bobetko, Zagreb 2019.

 

Svih mojih pet romana nose životne priče. Ovaj roman je protkan ljubavlju, a ljubav donosi bol, a bol donosi suze. Znači svaka ta tema nosi svoju dubinu i jednu težinu , ali sve je protkano s ljubavi.

Moj Perla koja je dobila to ime po mladiću koji se poslije u nju zaljubio , a koji ne za njezinu životnu priču, jer je njenom zlom kobnom sudbinom upadala iz rupe u rupu , a željela je samo biti balerina i željela je plesati na daskama te svoje ljubavi njenog baleta, a ona biva osuđena na smrt“ dodala je tim povodom autorica Jelena Bobetko.

 

Ova snažna životna priča baš kao i prethodnih pet romana autorice Jelene Bobetko svojim sadržajem uznemiruje i privlači. Na koji način Perla završava u zatvoru , kakvu vrstu zlostavljanja tamo proživljava, te kako će psihički izaći iz svega toga možete pročitati u ovom napetom romanu koji obiluje mnogim pustolovinama i likovima.