“Tonček i Točkica” od 15.ožujka u Žar ptici

Tonček i Točkica likovi su iz romana Ericha Kästnera koja djecu osnovnoškolske dobi uči da i djeca različitih socijalnih sredina mogu prepoznati jedno u drugome srodnu dušu, te pokazati da nema te socijalne zapreke koju oni ne bi mogli prevladati, a u GK Žar ptica u tijeku su posljednje probe istoimene predstave koja će imati premijeru 15.ožujka.

 

Jedan od najpoznatijih dječjih romana Tonček i Točkica njemačkog pisca za djecu Ericha Kästnera , na scenu Žar ptice postavlja redateljica Anja Maksić Japundžić.

 

„Sad se već polako približavamo samom kraju proba i pokušavamo pospojiti ono što smo radili do sada zadnja dva mjeseca. Probe su intenzivne, u dubokoj koncentraciji i naravno u posebnoj energiji. Sad na kraju svi guramo i malo grizemo , pozitivna pretpremijerna nervoza se već pojavljuje , ali sve ide u super smjeru“ ističe Anja Maksić Japundžić, redateljica predstave.

 

 

Priča o Tončeku i Točkici započinje u velikom Berlinu i opisuje njihovo iskreno i neraskidivo prijateljstvo. Iako dolaze iz različitih slojeva društva, to nimalo ne utječe na njihova svakodnevna i druženja i iskreno prijateljstvo. U glavnim ulogama Tončeka i Točkice pojavljuju se Petar Atanasoski i Amanda Prenkaj, dok ostale uloge tumače Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Dunja Fajdić, Marko Hergešić, Zoran Pribičević, Domagoj Janković i Josip Brakus.

 

„Točkica je jedna inteligentna djevojčica , vrlo lucidna , vrlo zaigrana i jako dobro primjećuje stvari oko sebe. Ona pokušava privući pažnju na sebe ne bi li ukazala odraslima što rade krivo“ rekla je glumica Amanda Prenkaj.

 

„Tonček je jedan dobroćudan dječak koji je odrastao u jako siromašnim uvjetima , ali nekako svojom dovitljivošću i hrabrošću uspijeva se nekako uz pomoć Točkice prebroditi svoje strahove i upoznat nas s jednim duhovnim svijetom koji je puno bitniji od materijalnog“ ističe glumac Petar Atanasoski, glumac.

 

Kako će Tonček obraniti Točkicu , te kako će Točkica sa svojim plemenitim postupcima olakšati Tončeku život možete provjeriti od 15. ožujka 2019. godine u GK Žar ptica.