U Senju će se održati “2. Senjski interdisciplinarni simpozij Dragi Novače!” posvećen 160. godišnjici rođenja književnika Vjenceslava Novaka

Gradsko vijeće Grada Senja proglasilo je 2019. godinu Godinom senjskog književnika Vjenceslava Novaka na razini grada Senja, a važnost toga događanja, ali i skupa prepoznala je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, pod čijim pokroviteljstvom će se u petak i subotu 26. i 27. travnja u Senju  održati  2. Senjski interdisciplinarni simpozij Dragi Novače!, posvećen 160. godišnjici rođenja književnika Vjenceslava Novaka.

 

Kako se ističe u najavi, program 2. Senjskog interdisciplinarnog simpozija donosi brojne zanimljivosti. Simpozij počinje 26. travnja 2019. godine u 10,00 sati pozdravnim govorima predstavnika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavine, te nastupom ženske klape Senjkinje.

 

Jutarnji dio programa nastavlja se promocijom Zbornika radova 1. Senjskog interdisciplinarnog simpozija Zdravo ste nam, braćo, u kamenu Senju! (nova čitanja), a zatim slijede sesije predavanja. Simpozij se ove godine sastoji od četiriju sesija simboličnih naslova Novakove ljubavi: glazba i Grad, Posljednji Stipančići 2019. godine, Novi pogledi na Novaka i Inspiracije.

 

Za više detalja o samom skupu , ali i rasporedu događanja posjetite http://www.senj.hr/program-2-senjskog-interdisciplinarnog-simpozija-dragi-novace/