Putovanje koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim

U ovo blagdansko vrijeme obitelj je nešto na što smo svi usredotočeni, a ja vam danas donosim roman koji govori o tome što se dogodi kad obiteljske idile nestane, stoga ne zaboravite zagrliti članove svoje obitelji i provesti s njima vrijeme!

Nada Mihaljević autorica je objavljivana u časopisima i na portalima, u zbornicima, a i u čitankama se nalazi nekoliko njenih priča. Za roman Anđeo plišanih igračaka dobila je nagradu Grigor Vitez, a iza nje je i nekoliko romana. Njezin najnoviji roman uredila je Ivana Despot, a izdala Naklada Ljevak i nesumnjivo će se naći na policama brojnih čitatelja. Riječ je o romanu Putovanje u mjestu u kojem će čitatelji, zajedno s likovima, naučiti puno toga i doživjeti mnoge pustolovine.

Roman Putovanje u mjestu tematizira poprilično tešku, a danas čestu temu – razvod roditelja i sve što on sa sobom nosi pa se tako dječak Luka, nakon svađe s majkom, otisne u bijeg od kuće. U tom svom bijegu, susrest će živopisnu staricu Magdu, koja i sama ima svoju priču, a na put će mu doći i djevojčica Lana. Iako načelno u romanu postoji jedna glavna nit, likovi Nade Mihaljević oživljuju i žive svoje priče na stranicama vodeći čitatelja do novih spoznaja, ali i životnih lekcija. Od otvaranja prema svijetu, građenja obiteljskih i prijateljskih veza, novih poznanstava i starih tajni; sve je to autorica smjestila u toplu priču o rastu i napretku, pronalasku sebe i vlastite sreće, ali i načina kako usrećiti druge. Pronalazak zajedničkog jezika rastavljenih roditelja, nošenje s obiteljskim tajnama i izazovi odrastanja opisani su na iskren i jednostavan, ali način koji ostavlja trag kod čitatelja (kako mlađih, tako i odraslih).  Autorica je pokazala i bogatstvo jezika budući da baka Magda govori dijalektom (što romanu daje i dodatnu dimenziju), ali i bogatstvo emocija i snagu iskrenosti.

Roman je ovo koji će rado čitati sve generacije, a Putovanje u mjestu zasigurno će vas pomaknuti, zato svakako ne propustite pročitati!