Tu sam! – putovanja u koricama

Ibis grafika i urednik Krešimir Krnic u korice su smjestili neobičnu zbirku priča Tu sam! podnaslovljenu 7 priča na putu do odredišta. Autor Vedran Mezei bavi se pisanjem i glazbom, a na putu je do vlastitog odredišta, samospoznaje i pronalaska pozitivnih emocija u životu.

Tu sam! je zbirka koja će vas odvesti u Pariz, London, Rim, Rio de Janeiro, New York, Egipat… s ciljem da vas dovede upravo ondje gdje biste trebali biti – u smiraju sa samima sobom, promišljajući i razmatrajući emocije, međuljudske odnose, snagu misli i vjeru u same sebe. Priče su to o ljudima i promjenama, o tome kako iz nečega tragičnog učimo, o tome koliko rastemo i osvještavamo… Glazba i putovanje dva su temeljna motiva (uz promjenu) pa tako saznajemo o posebnostima lokacije, a svaka je priča popraćena vlastitim glazbenim brojevima pa tako možemo govoriti o intermedijalnosti jer se spominju i brojni glazbeni velikani poput Erica Claptona, Carlosa Santane, Nine Simone i drugih, a ne izostaju niti književnici, primjerice Victor Hugo i George Bernard Shaw pa je knjiga i intertekstualna. Ono što je još važnije od činjenice da je zbirka tekstualno i stilski vrlo vješto oblikovana u različitim formama jest činjenica da Vedran Mezei pomoću predgovora i popratnih bilježaka komunicira sa svojim čitateljima uspostavljajući s njima blizak odnos i dajući im slobodu tumačenja i potpun uvid u spoznaju i putovanje koje do nje vodi.

Ako tražite zbirku uz koju ćete se opustiti, umiriti, spoznati i putovati na više razina, onda je Tu sam! pravi izbor. Bez floskula uz umirujući ton, Vedran Mezei zasigurno je pouzdan vodič po putu promjene i spoznaje.