U Poduzetničkom inkubatoru Pismo održat će se otvorenje izložbe “Igrom kroz likovnu fantaziju” magistra glume i lutkarstva Jakova Gavrana

 

U četvrtak 08.listopada 2020. s početkom u 18 sati u Poduzetničkom inkubatoru Pismo, Radnička bb, Novska održat će se  otvorenje prve samostalne izložbe “Igrom kroz likovnu fantaziju” magistra glume i lutkarstva Jakova Gavrana,

 

Izložba Jakova Gavrana pruža uvid u njegovo likovno stvaralaštvo na granicama fantazije i svijeta društvenih igara. Njegove minijature prikazuju i vode nas kroz trodimenzionalni svijet srednjovjekovlja i mašte. Od mračnih dvoraca do burnih mora, od opasnih močvara pa sve do drevnih teatara.

 

Dugogodišnje čitanje fantasy literature, igranje društvenih igara , poznavanje srednjeg vijeka i običaja , ali i završavanje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu uvelike se odrazilo na način izrade od najsitnijih detalja , pa sve do poznavanje fortifikacijskih utvrda .

 

Na izložbi će posjetitelji moći razgledati izbor radova Jakova Gavrana nastalih u posljednje tri godine djelovanja. U vrijeme trajanja izložbe polaznici Poduzetničkog inkubatora Pismo (budući dizajneri videoigara) će imati priliku igrati društvene igre s minijaturama Jakova Gavrana.

 

Na otvorenju izložbe će govoriti voditelj projekta „Zmajeva garaža“ Davor Kollenz i autor Jakov Gavran.

 

 

O AUTORU:

 

Jakov Gavran je rođen 17. rujna 1988. godine u Zagrebu. Završio OŠ Ivana Filipovića u Zagrebu. Pohađao je tri godine informatičku školu Pro anima, šest godina školu animiranog filma u Zagreb filmu, te godinu dana likovni studio Tanay.

 

Godine 2007. maturirao je na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna – odsjek slikarstvo, u Zagrebu.

Od 2011. član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika. 9. srpnja 2013. godine stekao je status magistra kazališne umjetnosti-akademski glumac i lutkar na Sveučilištu Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

 

U kazalištu ostvario pregršt glavnih uloga za koje je bio i nagrađen , te ostvario uloge u domaćim i stranim produkcijama poput RTL-a, Nove TV , Netflix-a i Game of Thronesa.