Održana humanitarna večer “HNK u Zagrebu za Petrinju”

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u  suorganizaciji sa HDS ZAMP  6. veljače organiziralo je humanitarnu večer u sklopu akcije HNK u Zagrebu za Petrinju.

 

Pomoć pri obnovi srušenom Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja koje je stradalo u katastrofalnom potresu 29. prosinca 2020. godine cilj je akcije koja će trajati do 15. veljače 2021.

 

Publika koja je svojim donacijama sudjelovala u humanitarnoj večeri slušala je i gledala ansambl Zoran Šćekić i prijatelji koji je izvodio suvremenu, eksperimentalnu, avangardnu i improviziranu glazbu. Članovi ansambla su: Davor Križić, Damir Prica Kafka, Saša Nestorović, Dani Bošnjak, Ivan Marincel, Pavle Jovanović, Nenad Sinkauz, Alen Sinkauz, Kruno Levačić, Borko Rupena i Zoran Šćekić.

 

Panoramu banijskih pjesnika od početka stoljeća do danas u izboru pjesnika Miroslava Kirina govorile su glumice i glumci predstave Gdje se kupuju nježnosti  Nina Violić, Mirta Zečević, Jadranka Đokić,  Daria Lorenci Flatz, Lana Barić, Igor Kovač i Filip Vidović. Na taj način publika je čula poeziju Branislava Micića, Ive Kozarčanina, Dušana Jerkovića, Milivoja Cvetnića, Marije Čudine, Josipa Severa, Nikole Vujčića, Tatjane Gromače, Ane Brnardić i Monike Herceg

 

 

Donacija se do 15. veljače može uplatiti i na račun otvoren za tu svrhu:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR0623400091510892879

Poziv na broj: HR00-OIB uplatitelja

Za uplate iz inozemstva: PBZGHR2X

Opis plaćanja: Humanitarna akcija HNK u Zagrebu za Petrinju

 

 

Izvor: HNK u Zagrebu