Objavljen poziv kazalištima za prijavu predstave za “1. Zagrebački festival monodrame”

U  organizaciji Teatra GAVRAN, te u partnerstvu sa Urania – prostorom kreacije od 13. – 19. travnja 2021. održat će se 1. Zagrebački festival monodrame.

 

 

Tim povodom Teatar GAVRAN objavio je poziv kazalištima za prijavu predstave. Krajnji rok za prijavu je 22. veljače 2021. godine. Svako kazalište za sudjelovanje na ovom festivalu može prijaviti samo jednu predstavu koja je premijerno izvedena u periodu od 1.1.2019. pa do 31.12.2020. godine.

 

Prijave i snimku predstave treba dostaviti ili e-mailom na info@teatar-gavran.hr ili poštom na Teatar GAVRAN, Dugi dol 58C, 10000 Zagreb s naznakom: za Zagrebački festival monodrame.

 

Uz prijavnicu koju možete zatražiti e-mailom , treba dostaviti i programsku knjižicu predstave (u elektronskom obliku šalje li se prijava e-mailom, ili u tiskanom obliku šalje li se poštom).

 

 

Selekciju prijavljenih predstava obavit će dramaturgica i spisateljica Dina Vukelić, ravnateljica festivala Maja Šegota, te književna kritičarka Andrea Divić. O odabranim predstavama teatri će biti obavješteni do 20. ožujka 2021. godine.

 

Na festivalu se dodjeljuje nagrada ZLATNA KRILA za najbolju glumačku interpretaciju. Odluku o najboljem glumcu festivala donijet će tročlani žiri sastavljen od uglednih kulturnih djelatnika. Za sve sudionike izvan Zagreba, organizator festivala Teatar GAVRAN će pokriti putne troškove i smještaj.

 

Izvor: Zagrebački festival monodrame