Od 13.ožujka starta Digitalna platforma Teatra GAVRAN

Uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske Teatar GAVRAN će od 13. ožujka na svojoj internetskoj stranici www.teatar-gavran.hr pokrenuti Digitalnu platformu.

 

„U vremenu kada kazalište nije dostupno ljudima ili je ograničeno dostupno zbog broja publike Digitalna platforma Teatra Gavran će postati online prostor u kojem ljubitelji teatarske umjetnosti mogu gledati predstave  iz svojih domova, ali i informirati se o novostima vezanim uz teatarski život” rekla je tim povodom organizaciona voditeljica Teatra GAVRAN Mladena Gavran.

 

Platforma će tijekom ovoga mjeseca učiniti dostupnima čak tri hit predstave u izvedbi Teatra GAVRAN. Riječ je o komedijama “Sladoled” i “Pivo”, te o lutkarskom igrokazu za djecu “Doktor od životinjica”. Autor sva tri teksta je Miro Gavran.

 

Izvor: teatar-gavran.hr / Zagreb , ožujak 2021.

 

“Pivo” je nježna duhovita komedija o ocu i sinu kroz dugih šezdeset godina, u kojoj uloge tumače Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran, dok režiju potpisuje Helena Buljan. Ova nagrađivana predstava svoju praizvedbu je imala prije šest godina, a još uvijek se na radost publike izvodi na kazališnim daskama, te je imala više od stotinu repriza.

 

Izvor: teatar-gavran.hr / Zagreb , ožujak 2021.

 

“Sladoled” je komedija u kojoj Mladena Gavran i Ana Vilenica interpretiraju majku i kćerku u najdramatičnijim trenucima koje proživljavaju. Humor i emocije se na neobičan način isprepliću u priči kojom se oslikava odnos dvaju bliskih žena koje su istodobno i slične i različite. Ovu nagrađivanu predstavu režirao je Boris Svrtan. Imala je više od 150 repriza.

 

Predstave „Pivo” i „Sladoled” titlovane su na engleski, tako da će biti dostupne i gledateljima diljem svijeta koji ne razumiju hrvatski jezik.

 

Izvor: teatar-gavran.hr / Zagreb , ožujak 2021.

 

Lutkarski igrokaz “Doktor od životinjica” bez sumnje će razveseliti dječicu od tri do osam godina. U ordinaciju šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Predstavu je režirao Jakov Gavran koji je kreirao i izradio lutke, a nastupaju Luka Bjelica i Borna Galinović. Predstava je imala stotinjak repriznih izvedbi.

 

Digitalna platforma Teatra GAVRAN biti će dostupna na linku: www.teatar-gavran.hr/digitalna-platforma, u terminima kako slijedi:

13.03.2021., subota, 20h, PIVO

14.03.2021., nedjelja, 20h, SLADOLED

19.03.2021., petak, 20h, PIVO

20.03.2021., subota, 20h, SLADOLED

21.03.2021., nedjelja, 11h, DOKTOR OD ŽIVOTINJICA

28.03.2021., nedjelja, 11h, DOKTOR OD ŽIVOTINJICA

 

Nakon izvođenja ovog ciklusa online predstava Teatar Gavran će putem Digitalne platforme nastaviti s praćenjem događanja na kazališnoj sceni, te portretiranjem hrvatskih glumaca, redatelja, dramatičara, scenografa, kostimografa, glazbenika… a povremeno će upoznati javnost i s recepcijom hrvatskog teatra u inozemstvu.

 

Teatar GAVRAN je osnovan u Zagrebu prije devetnaest godina i nastoji izvoditi komunikativne i umjetnički  uvjerljive predstave na kojima okuplja vrsne glumce, redatelje i suradnike. Ove tri predstave unatoč tome što će svaka od njih imati dva online prikazivanja u ovome mjesecu ostaju i nadalje na repertoaru ovog putujućeg teatra.

 

Izvor: Teatar Gavran