Pod vodstvom glumca Jakova Gavrana održana kazališno-lutkarska radionica za djecu pod nazivom „Super Dubravko”

Ljenjivac , Srećkica ,Super Tamara, Vatrena i Super P. samo su neka od imena super heroja koja su ovih dana boravila u Narodnom sveučilištu Dubrava , a povod je bio program “Oprostite, ja se odmaram” i besplatne kazališno lutkarske radionicu za djecu pod nazivom „Super Dubravko”.

 

Radionicu je polazilo ukupno 15 djece starije osnovnoškolske dobi , a  po uzoru na maskotu Dječjeg kazališta Dubrava „Super Dubravka” morali su izraditi svoje super junake. Voditelj radionice je bio akademski glumac i lutkar Jakov Gavran, glumac Dječjeg kazališta Dubrava koji je do sada imao prilike voditi razne lutkarske radionice.

 

Izvor: NS Dubrava, Zagreb , siječanj 2022.

 

„Ja im nisam zadao lake zadatke , dapače ovo su bili čak i malo kompleksniji , a koje su oni uspjeli savladati savršeno! Moram priznati da sam ponosan na sve polaznike što su uspjeli napraviti u ovako kratkom roku.” rekao je tim povodom akademski glumac i lutkar Jakov Gavran.

 

Na početku izrade je trebalo napraviti skicu super heroja na papiru , bilo da je riječ o izmišljenom liku ili su djeca pokušala predstaviti sebe u obliku  heroja. Zatim je uslijedila izrada konstrukcije lutke , te dodavanje detalja i ukrasa od spužve, drva i sl.

 

Izvor: NS Dubrava, Zagreb , siječanj 2022.

 

Djeca su po završetku radionice snimila i kratki video u kojom su predstavili svoje super junake . Lutke su dobili na poklon i mogli odnijeti kući .