Velimir Trnski izlaže na najvažnijoj međunarodnoj izložbi u Francuskoj “Art Capital”

Jedan od najcjenjenijih hrvatskih slikara u inozemstvu koji uz hrvatsku ima i parišku adresu – Velimir Trnski , dobio je čast da izloži svoja tri umjetnička djela na najvažnijoj međunarodnoj izložbi u Francuskoj Art Capital, mjestu na kojem su izlagali mnogi svjetski umjetnici poput Renoira, Moneta, Degasa, Rodina, Vincent van Gogha, Dalija, te mnogih drugih.

 

Ovogodišnje izdanje izložbe će se održavati u Salonu Art Capital u Parizu od 15 do 20. veljače 2022. godine ,a sastojat će se od četiri salona, od kojih su u tri izložena djela Velimira Trnskog : Salon Des Artistes Français, Salon Des Artistes Independents i na Salon Du Dessin & Peinture A Leau. 

 

Izvor: Velimir Trnski / Pariz, veljača 2022.

 

“Imam čast i veselje objaviti da su moja tri umjetnička djela primljena na žiriju za prestižnu i najpoznatiju internacionalnu izložbu ART CAPITAL u Parizu 2022., koja se ove godine održava u Grand Palais Ephemere, pod pokroviteljstvom predsjednika Francuske Republike gospodina Emmanuela Macrona, ministrice kulture gospođe Roselyne Bachelot i predsjednika Udruženja nacionalnih muzeja Francuske, gospodina Chrisa Dercona” rekao je tim povodom slikar Velimir Trnski.

 

Izvor: Velimir Trnski / Pariz, veljača 2022.

 

Izlaganje na ovako važnoj izložbi Velimiru Trnskom nije strano jer je 2020.godine primio Nagradu Taylor Foundation Award za portret.

Svi ljubitelji umjetnosti ovog vrsnog slikara koji je izlagao na više od 155 izložbi , te osvojio nekoliko međunarodnih Nagrada će početkom rujna doći na svoje gdje će Velimir Trsnki imati otvorenje izložbe na već poznatoj adresi, u Dubrovniku u Palači Sponza.