NOVE PREMIJERE MIRE GAVRANA U SLOVAČKOJ, SRBIJI I NJEMAČKOJ

Tri predstave hrvatskoga kazališnog pisca Mire Gavrana u nepunih mjesec dana premijerno će biti izvedeno u tri zemlje. Prva na rasporedu je premijera komedije “Muž moje žene” koja će biti uprizorena u petak 06.svibnja u Spišskom kazalištu u Spišskoj Novoj Vesi u Slovačkoj. Prijevod na slovački i režiju potpisuje Michal Babiak, dok u glavnim ulogama nastupaju  Pavel Gmuca i Jozef Novysedlak. Radnja ove neobične komedije otpočinje u trenutku  kada dva sredovječna muškarca otkriju da su već pet godina u braku s istom ženom, a ovo  je ujedno i trideset i peta premijera ove popularne Gavranove komedije.

 

Potom 18.svibnja u Novom Sadu u Srbiji koji je ovogodišnja Europska prijestolnica kulture slijedi premijera drame s humornim elementima „Lutka“ u produkciji kazališta “ŠMIRANTI”. „Lutka“  će biti izvedena na najstarijoj pozornici u Novome Sadu u Radničkome domu, u režiji  Petra Jovanova, a u glavnim ulogama nastupaju Sanja Popović i Boško Petrov.

 

I na koncu, u Njemačkom gradu Koblenzu u Theater am Ehrenbreitsteinu 03.lipnja bit će izvedena treća premijera Gavranove drame , a ponovno je u pitanju drama “Lutka”. Prijevod na njemački jezik načinio je Tihomir Glowatzky, redatelj je Gabriel Diaz, dok u glavnim ulogama nastupaju Annika Woyda i Simon Greichgauer. Taj autorov tekst praizveden je 2011.u New Yorku i do sada je imao više od dvadeset premijera diljem svijeta, a donosi priču o mladiću koji sa ženom-lutkom savršenim androidom proživi šest mjeseci.

 

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 41 jezik, njegove drame i komedije imale su više od 400 premijera na svim kontinentima, a vidjelo ih je više od četiri milijuna gledatelja.

 

 

Izvor: Teatar GAVRAN