Probudite se i pročitajte ovaj roman!

Pisanje je način da se kreativno izrazi, da se ožive likovi i podijeli priča, ali i rečenice koje će se pamtiti nakon čitanja. Upravo je pisanje bilo snom autorice Mirele Corel Baketarić koja je odlučila kročiti spisateljskim stazama te je izdala svoj roman prvijenac Probudi se u vlastitoj nakladi i uz urednika Darka Tadića.

U ovom romanu priča je skladno raspoređena u šest cjelina s prologom u kojima upoznajemo glavnu junakinju Emily i njezin život. Svojim neobičnim uvodom roman će vas zarobiti već od prvih rečenica i navesti na razmišljanje i propitivanje, na uživljavanje i suosjećanje s glavnom junakinjom, ali i ostalim likovima, koji su izvrsno psihološki iznijansirani, pa je karakterizacija likova velikim plusom romana. Kontrasti i promišljanja, aforistične misli, životni likovi koji promišljaju o sebi i drugima, ali i obiteljski odnosi obavijeni tajnama i tugama elementi su koji grade priču koja se pamti i u kojoj se svatko od nas bar u nekim segmentima može pronaći. Ponekad mučni i teški, ponekad pomalo mistični, procesi samospoznaje i otkrivanja sebe, ali i traganja za snovima čine ovaj roman iskrenim štivom među koricama, a njegovu junakinju ženom koja je primjer ustrajnosti i potrage za istinom i snovima.

Roman je ovo koji tjera u potragu za snovima i odgovorima, koji se dotiče brojnih bitnih pitanja, u kojem se isprepliću mračna prošlost i sadašnjost puna borbi i pitanja kako bi odvele u svjetliju budućnost, a i sama poruka romana donosi sklad i pozitivnost. Zato, uzmite ga u ruke, probudite čitateljski apetit, a čitajući i promišljajući možda se i sami poželite probuditi i ostvariti neki vlastiti san, baš kao što to čine Mirela Corel Baketarić i njezina Emily.