Neobičan zaplet i živopisni junaci, roman koji se čita u dahu

Marilena Dužman spisateljica je koja polako gradi svoje ime na književnoj sceni, a njezini romani osvajaju čitateljsku publiku. Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan i Razgovori s ginekologom već se nalaze na brojnim policama, a nesumnjivo će tim stopama i njezin najnoviji roman koji je uredio Filip Zoričić, a autorica izdala u vlastitoj nakladi.

Mrtav, a gladan roman je koji mami već naslovnicom, a kad zavirite među korice dočekat će vas priča koja se ne ispušta iz ruku. Čak bi se i brojem stranica moglo reći da je roman kratak, a sladak. Upoznat ćete neobičnog glavnog junaka imena Momo kojeg autorica smješta geografski i rodoslovno, kako bi čitatelji što bolje dobili uvid u njegov karakter već na samom početku. Momo živi u Ližnjanu, malom slikovitom istarskom mjestu, kao i čitava lepeza živopisnih likova. Dolazi na ideju organizacije vlastitog (lažnog) pogreba što će dovesti do niza komičnih i neobičnih obrata, a likovi će se međusobno upoznavati, ispreplitati i imati niz dogodovština. Živopisni, ljudski, od krvi i mesa, s vrlinama i manama, likovi Marilene Dužman uvući će vas u svoje priče i postati vam prijatelji iz korica. Crni humor i sarkazam izvrsno su stilsko sredstvo, a erotski momenti vrlo su realistični, ali nisu pretjerani, nego su gotovo sredstvo karakterizacije lika. Autorica je razvila prepoznatljiv i topao stil kojemu posebnu notu daje dijalekt dovoljno razumljiv da ne ometa čitanje, a opet dovoljno neobičan da obogati djelo. Odvest će vas u Ližnjan i ispričati priču koju nećete zaboraviti.

Mrtav, a gladan roman je koji će utažiti vašu glad za i te kako živim štivom i romanom koji se ne ispušta iz ruku. Nećete ostati gladni zanimljivih zapleta, a slike nakon čitanja ostat će vam vrlo žive!