“X. Bobijevi dani smijeha” će se održati od 07. do 25. studenoga 2021.

Unatoč širenju broja zaraženih od virusne pandemije dobra vijest za ljubitelje kazališta je da će se od 07. do 25. studenog održati Bobijevi dani smijeha, posvećeni velikom Histrionu Josipu Bobiju Marottiju.

 

I ove godine histrionsku sezonu otvaramo festivalom komedija posvećenom velikom Histrionu Josipu Bobiju Marottiju. Proteklo je već nešto više od devet godina kako nas je naš dragi Bobi fizički napustio, ali nema gotovo ni jednog dana da se u Histrionskom domu ili na Opatovini ne sjetimo našeg vjernog Histriona i njegove dobrote. Stoga sam odlučio, kao i prethodnih godina, da i ovu, kao i svaku iduću histrionsku sezonu započinjemo predstavama kojima je smijeh osnovna odrednica. Pouzdano znam kako bi to i Bobi najviše volio.

Teško mi se još uvijek  pomiriti da više nema mog dragog učitelja i velikog Histriona, ali kad pomislim da ću sa kolegama na BOBIJEVIM DANIMA SMIJEHA spiti za njegovu dušu dost Histriončeka, bude mi lakše!“ rekao je tim povodom Zlatko Vitez.

 

Izvor: Histrionski dom, Zagreb listopad 2021.

 

Kako se ističe u najavi, na jubilarnim desetim Bobijevim danima posjetitelje očekuje pregršt različitih komedija iz nekoliko zagrebačkih kazališta (ZGK KOMEDIJA, Teatar RUGANTINO, Dramsko kazalište GAVELLA, SK KEREMPUH i Teatar EXIT)  te iz drugih hrvatskih gradova (Gradsko kazalište POŽEGA, Glumačka družina KREATOR, Bjelovar, HNK u Varaždinu, Gradsko kazalište Virovitica, Gradsko kazalište JOZA IVAKIĆ, Vinkovci, HNK Zadar, KOTAR teatar, Delnice, i KEREKESH teatar, Varaždin).

 

RASPORED PREDSTAVA:

 

BILA JE TO ŠEVA-  GD Histrion, Zagreb (nedjelja 07.11. u 20 h, Histrionski dom) – PREMIJERA i SVEČANO OTVARANJE X. BOBIJEVIH DANA SMIJEHA

GUJA U NJEDRIMA –  Gradsko kazalište Požega (ponedjeljak 08.11. u 20 h, Histrionski dom)

DESET PJESAMA KOJE SU OZNAČILE KRAJ MOG LJUBAVNOG ŽIVOTA – Glumačka družina KREATOR, Bjelovar (utorak 09.11. u 20 h, Histrionski dom)

 MATIŠ GRABANCIJAŠ DIJAK – HNK u Varaždinu (srijeda 10.11. u 20 h, Histrionski dom)

MANDRAGOLA –  ZGK KOMEDIJA, Zagreb (četvrtak 11.11. u 20 h, Histrionski dom)

ŠKRTAC – SK KEREMPUH, Zagreb (petak 12.11. u 20 h, izvedba u SK KEREMPUHU)

STOKA SITNOG ZUBA – GD HISTRION, Zagreb (subota 13.11. u 20 h, Histrionski dom)

UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV – Teatar RUGANTINO, Zagreb (nedjelja, 14.11. u 20 h, Histrionski dom)

GOSPOĐINA MAJKA JE PREMINULA – GRADSKO KAZALIŠTE Virovitica (ponedjeljak, 15.11. u 20 h, Histrionski dom)

VIĐENJE ISUSA KRISTA U KASARNI V.P. 2507 – Gradsko kazalište Joza Ivakić, Vinkovci (utorak, 16.11. u 20 h, Histrionski dom)

ZAGREB 2020 – Dramsko kazalište GAVELLA, Zagreb (srijeda, 17.11. u 20 h, Histrionski dom)

FEŠTA – Teatar Exit, Zagreb (petak, 19.11. u 20 h, izvedba u Teatru Exit)

A DI SMO SAD, MOJA STOŠE – HNK Zadar (petak, 19.11. u 20 h, Histrionski dom)

DOBRO DOŠAO U KLUB – KOTAR teatar, Delnice (subota, 20.11. u 20 h, Histrionski dom)

NA PAROVE RAZBROJ S’ – GD HISTRION, Zagreb (nedjelja, 21.11. u 20 h, Histrionski dom)

IMOVINA – KEREKESH Teatar, Varaždin (utorak, 23.11. u 20 h, Histrionski dom)

BILA JE TO ŠEVA –  GD Histrion, Zagreb (četvrtak 25.11. u 20 h, Histrionski dom) – SVEČANA DODJELA NAGRADA X. BOBIJEVIH DANA SMIJEHA

 

Sve predstave se održavaju u 20h u Histrionskom domu (Ilica 90), osim predstava iz SK Kerempuh i Teatra Exit, koje će se održati u matičnim kazalištima.