Pizza za sve kazališne sladokusce!

Zamislite omiljenu pizzu , ako u nju dodate sastojke poput prepoznatljivog glumačkog umijeća, kao i zavidnog televizijskog iskustva – dobili ste okus koji najbolje opisuje novu kazališnu uspješnicu pod nazivom „Pizza s Krešom“.

 

Kako se ističe u najavi riječ je o komediji u kojoj duhovitima nije do šale, a koja je nastala po motivima nezavisnog američkog filma s početka 80-ih godina prošlog stoljeća „Moja večera s Andreom“. Dramaturgiju i režiju potpisuje Robert Kurbaša.

5G mreža, pandemija koronavirusa, učinkovitost cjepiva, kao i zaključci ekonomskog foruma u Davosu samo su neke od tema o kojima u kvartovskoj pizzeriji diskutiraju dva stara prijatelja koje je život razdvojio. Riječ je o Robertu Kurbaši i Krešimiru Mišaku.

 

No iako se na prvu pomisao ostavlja utisak kao da je riječ o televizijskoj emisiji, suprotno je! Jer su ova dva prepoznatljiva lica iz svijeta kazališta i medija zamijenila uloge. Robert Kurbaša postaje televizijski voditelj, a Krešimir Mišak glumac. Uz njih djelatnicu u pizzeriji tumači mlada hrvatska glumica Nika Levak.

U ovom aktualnom kazališnom komadu koji govori o transhumanizaciji društva „na stolu“ će se naći i geostrateška, politička, ekonomska, , ali i moralna i etička, religiozna i duhovna previranja. Upravo ono što nas sve tišti u 21. stoljeću.

 

Sljedeće izvedbe će se održati 08. i 15.lipnja u kinu Forum ( SD Stjepan Radić, Jarunska 2) s početkom u 20:00 sati.