Besplatni multimedijalni sadržaji za posjetitelje Galerije Meštrović u Splitu

Osluškujući želje i potrebe posjetitelja za što sadržajnijim doživljajem muzeja i umjetničke baštine koja se u njemu prezentira, u ponudi Galerije Meštrović za posjetitelje je  besplatan vodič kroz stalni postav – Smart Guide.

Smart Guide je multimedijska platforma za prezentaciju kulturno-turističkih sadržaja, u ovom slučaju Meštrovićeve ostavštine u njegovim muzejima, Galeriji Meštrović i Meštrovićevim Crikvinama-Kaštilcu, kao i Meštrovićevih javnih spomenika u gradu Splitu.

Na lokaciji korisnik putem jednostavnog izbornika kojemu pristupa putem vlastitog pametnog telefona dobiva zanimljive priče koje su ispričane tekstom, fotografijama i u audio formi.  Kroz 56 priča koje donose mnoštvo informacija i interpretacija Meštrovićevih ponajboljih umjetničkih ostvarenja na 6 jezika (hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski i japanski) posjetitelji imaju priliku upotpuniti svoj posjet dodatnim znanjem i sadržajem. One otkrivaju priče i ideje koje se kriju iza njegovih ostvarenja, njihovo simbolično značenje, okolnosti u kojima su pojedina djela nastajala, kao i mnoge Meštrovićeve impresije i izvore inspiracije.

Osim audio-vodiča u stalnom postavu Galerije Meštrović posjetitelji mogu predahnuti i pogledati 30-minutni film Ivan Meštrović 1883-1962. Film koji se kontinuirano projicira u središnjoj dvorani na katu načinjen je kao audio-vizualni sadržaj nastao kompilacijom arhivskih materijala, fotografija i video zapisa koji se čuvaju u Muzejima Ivana Meštrovića.