Praizvedba dječje predstave „Priča o VELIKOM i malom“ u četvrtak 07. rujna 2017.godine u kazalištu Mala scena

Nakon uspješne izvedbe predstave pazi.mazi.voli  kazalište Mala scena otvara vrata nove kazališne sezone i to prvom ovosezonskom praizvedbom predstave Priča o VELIKOM i malom . Praizvedba će se održati u četvrtak 07. rujna 2017. u 18:00 sati.

Predstava Priča o VELIKOM i malom je nastala je u koprodukciji Teatra Puna kuća  i kazališta Mala scena, a namijenjena djeci uzrasta od godinu i pol pa sve do pete godine starosti. Tekst je napisala nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran, dok odgovore na razna pitanja u predstavi tražit će glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju.

„Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim  blagom koje se nalazi na tavanu. Ondje se nalaze kutije raznih veličina –velike, male, sićušne, srednje, ogromne… no kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon.  Mogu li mala bubamara i veliki slon zaista biti prijatelji, morat ćete saznati sami “ rekla je autorica Kristina Gavran.

Kako će predstava  kod djece razviti osnovne predmatematičke vještine i razumijevanje za veliko i malo , možete provjeriti u kazalištu Mala scena 07., 08. i 09.rujna 2017.godine.