U Galeriji Kupola otvorit će se izložba “Priče, pjesme, igre” ilustratora Lina Ujčića

Povodom Međunarodnog tjedna gluhih osoba u Galeriji Kupola Gradske knjižnice na Starčevićevom  trgu u  Zagrebu, 13. rujna 2017. godine u 19:00 sati otvorit će se izložba pod nazivom Priče, pjesme, igre , ilustratora Lina Ujčića.

 

“Vizualna percepcija ilustratora Lina Ujčića jako je razvijena i obuhvaća sve karaktere likova. Snagom odličnog crteža, dizajnom, bojom i karikaturom Lino širi horizont spoznaje o nama.

…Svojim ilustracijama koje pršte humorom, bojama i radošću Lino Ujčić poručuje da živjeti treba upravo tako – pozitivno, radosno, gledajući na svijet s ružičastim naočalama humora” stoji na najavi izložbe.

 

Riječ je o ilustratoru koji je objavio nekoliko dječjih bajki, ilustrirao je i dizajnirao bajku 10 najljepših bajki namjenjenu gluhoj djeci,  te u knjigama poezije Đurđice Mikete Sunce bajku stvara, Regalica, Koka i Kokodaček, Lijepa pjesma, Koza Roza u Hollywoodu i Smjehoklub njegove linije vrlo fino oblikuju dječji svijet dobrote i snova.

 

No svakako treba spomenuti najznačajniji rad ilustratora Lina Ujčića,  na području karikature za časopis Pljesak jedne ruke kojeg izdaje udruga Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura Gluhih – DLAN. Časopis je ujedno i manifestacija života gluhih, bogatstvo njihovog stvaralaštva, borba inkluzije na području umjetnosti i kulture.