Grad Zagreb donira pedeset knjiga suvremenih hrvatskih književnika Europskoj biblioteci u Rimu

U utorak 26. rujna 2017.godine u 18:00 sati u Europskoj biblioteci u Rimu održat će se promocija u sklopu kulturnog povezivanja Zagreba  i Rima.  Pročelnik Odjela za kulturu, obrazovanje i šport Grada Zagreba Ivica Lovrić donirat će pedeset knjiga suvremenih hrvatskih književnika Europskoj biblioteci u Rimu, kako bi se bolje mogla proučavati i prevoditi hrvatska književnost u Italiji.

Ovim događajima će nazočiti  i publici se obratiti dogradonačelnik grada Rima Luca Bergamo, Neven Pelicarić veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, Paollo Fallai predsjednik biblioteke Rima , te Tamara Perišić kulturni ataše Veleposlanstva Republike Hrvatske  u Talijanskoj Republici.

 

O suvremenoj hrvatskoj književnosti će govoriti Diego Zandel koji će s urednikom Giannijem Gremese javnosti predstaviti knjigu Mire Gavrana  Muž moje žene na talijanskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Gremese.

Promociji će nazočiti i hrvatski književnik Miro Gavran koji će s urednikom Giannijem Gremese razgovarati o njegovom literarnom i kazališnom radu. Ulomke iz komedije Muž moje žene interpretirat će talijanski glumci Luisa Borini i Alessandro Minati.