U Centru za kulturu Trešnjevka od 01.-03. prosinca 2017. održavat će se međunarodni dječji festival “Čarobna frula”

U organizaciji Udruge Međunarodni dječji festival Čarobna frula, Centra za kulturu Trešnjevka i Hrvatskog društva skladatelja u razdoblju od 01. – 03. prosinca 2017., održat će se Međunarodni dječji festival Čarobna frula,  Zagreb 2017.

 

Festival Čarobna frula je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Festival se održava treću godinu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.  Ove godine odabrano je 97 pjesama i ukupno 110 djece solista iz 8 zemalja ( Slovenija, Srbija, BiH, Crna Gora, Rumunjska, Bugarska, Malta i Hrvatska )

 

Festival je namijenjen djeci, solistima u dobi od 3-15 godina koja uživo na festivalu izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu. Humanitarno se pomaže Domovima za nezbrinutu djecu – Domovi Karmelićanki, a štićenici domova biti će publika u drugom polufinalnom natjecanju.

 

Natjecatelji festivala natjecat će se u 5 kategorija:
I kategorija 3-6 godina,
II kategorija 7-9 godina,
III kategorija 10-12 godina,
IV kategorija 13-15 godina i
kategorija dueti.

 

Festival se sastoji od tri polufinalnih natjecanja i jednog finala. Polufinalna natjecanja za natjecatelje iz Hrvatske održat će se 1. prosinca 2017., a dva polufinalna natjecanja za natjecatelje iz Hrvatske i inozemstva 2. prosinca 2017.

 

Organizacijski odbor svim natjecateljima osigurao je vožnju u Veselom božićnom tramvaju Djeda božićnjaka, razgledavanje grada uz turističkog vodića kao i posjet ZOO vrtu Grada Zagreba gdje će na Trgu Zebre 3. prosinca 2017. u 12 sati nastupati finalisti uz kićenje bora.

 

U revijalnom dijelu programa u finalu 3. prosinca 2017. nastupati će gosti iznenađenja, a djecu će posjetiti i Sv. Nikola.Ulaz u CeKaTe (Centar za kulturu Trešnjavka) je besplatan.

 

Izvor:Međunarodni dječji festival “Čarobna frula”