Za vrijeme zimskih praznika uživajte u “edukativno-likovnim” radionicama u Modernoj galeriji u Zagrebu

Za vrijeme zimslih praznika u Modernoj galeriji u Zagrebu održavat će se edukativno-likovne radionice koje će se održavati od 03. do 12.siječnja. 2018.godine.

 

Voditeljica likovnih radionica je mag.educ.art Iris Poljan ,a broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak stoga je sudjelovanje potrebno prethodno najaviti na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili telefonom na 01 60 410 55 (Blagajna MG).

 

Likovne radionice Moderne galerije za vrijeme zimskih praznika:

 

1.Likovna radionica Otisci 

(srijeda, 3. siječnja 2018., 11.30 – 13 sati)

 

Na likovnoj radionici upoznajemo karakteristike stvaralaštva Borisa Demura. Istražujemo proces i specifičnosti njegova slikarskog izražavanja. Kreativni zadatak je prepustiti se spontanosti, igri i otkriti beskrajne mogućnosti otiskivanja.

 

Tehnika izražavanja: tempere

 

 

2.Kiparska radionica Pokret

(četvrtak, 4. siječnja 2018., 16:00 – 17.30 sati)

 

Kiparska djela umjetnika Koste Angeli Radovanija inspirirati će naše kreativno stvaralaštvo. Potaknuti njegovim skulpturama istražujemo kako na različite načine prikazati pokret. Kiparski se izražavamo u tehnici gline.

 

Tehnika izražavanja: glina

 

 

3.Crtačka radionica Linea

(utorak, 9. siječnja 2018., 11.30 – 13:00 sati)

 

Pridružite nam se u otkrivanju prisutnosti linije i njene neizostavne uloge u umjetničkom stvaralaštvu. Kakve linije mogu biti i kako se njima možemo izraziti istražujemo u galerijskom postavu. Kreativni zadatak potaknut je mišlju – što ako liniji nema kraja?  Vaše crtačke odgovore usporediti ćemo na kraju radionice.

 

Tehnika: pastele, ugljen

 

Fotografija ©Moderna galerija, Zagreb 2018.

 

 

4.Slikarska radionica Kubistička slika

(srijeda, 10. siječnja 2018., 11.30 – 13:00 sati)

 

Stvaralaštvo Vladimira Varlaja vizualno će nas potaknuti na razmišljanje o karakteristikama kubističkog prikazivanja. Poigrat ćemo se s tim razmišljanjem i otkriti kako pomoću jednostavnih geometrijskih likova i tijela na slici prikazati prostor.

 

Tehnika: tempere

 

 

5.Kiparska radionica Vunena skulptura

(četvrtak, 11. siječnja 2018., 16:00 – 17.30 sati)

 

Na likovnoj radionici istražujemo mogućnosti upotrebe raznovrsnih materijala pri izradi kiparskih djela. Potaknuti stvaralaštvom kipara 20. stoljeća razgovaramo o kiparskoj formi, materijalima te izrađujemo skice za vlastito umjetničko djelo. Kreativni zadatak je stvoriti skulpturu iz vune.

 

Tehnika: vuna

 

 

6.Likovna radionica Igra asocijacije

(petak, 12. siječnja 2018., 11.30 – 13:00 sati)

 

Pridružite nam se u istraživanju slikarstva Otona Postružnika. Različite vizualne asocijacije potaknut će nas na istraživanje mogućnosti izražavanja mrljom. Kreativni zadatak otkrit će nam vaše likovne asocijacije.

 

Tehnika: akvarel

 

 

Radionice će se održavati od utorka do petka od 9 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 14 sati. Sudjelovanje se naplaćuje 20 kn, a za djecu do 7 godina je besplatno.

 

 

Izvor: Moderna galerija u Zagrebu