Provedite “Valentinovo pod zvijezdama” u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Ako se još uvijek pitate kamo odvesti bolju polovicu za blagdan svetog Valentina i pri tome jedino što Vam pada napamet je joj želite skinuti zvijezde s neba , možda vam u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, mogu približno u tome i pomoći.

 

Naime, na blagdan sv. Valentina u srijedu, 14. veljače 2018. u 18:00 sati u planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla, održat će prigodno predavanje za građanstvo na temu: Valentinovo pod zvijezdama, a predavač je Zvonimir Drvar.

 

Na predavanju će uz romantične zvuke violina posjetitelji moći saznati koje zvijezde i zviježđa možemo pronaći na nebu kroz valentinovsku noć. Pogled u nebeske visine otkriva nam Velikog i Malog Medvjeda, Kasiopeju, Cefeja, Andromedu, zimski šesterokut i još brojne druge zanimljivosti, a među njima i neke ljubavne priče. U kupoli će se pokazati izgled neba u razna doba noći sredinom veljače.

 

S obzirom na to da je to ipak Dan zaljubljenih , predavanje Valentinovo pod zvijezdama imat će i glazbenu pratnju na violinama koje će sačinjavati trio u sastavu Marija Župančić Horvat, Sara Župančić i Lara Rimac.

 

Ulaznice se mogu rezervirati telefonom na broj 01/4844 050 dan prije predavanja u vremenu od 9 do 17 sati i kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme.