Malena i Klepetan od 26.travnja 2018.godine na kazališnim daskama GK Žar Ptica

U Gradskom kazalištu Žar ptica, u punom su jeku probe nove predstave Malena i Klepetan – Ljubav na prvi klepet, posvećene dvjema najpoznatijim i najzaljubljenijim rodama na svijetu.

 

Ljubav na prvi klepet, koja traje već šesnaest godina, ovog proljeća dobiti će svoje scensko uprizorenje na daskama Žar ptice u istoimenoj predstavi autorice Mirjane Pičuljan Štriga i režiji Želimira Mesarića.Priča o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja, svoju će praizvedbu imati u četvrtak 26. travnja 2018.godine u 19:00 sati.

 

Svjetski poznatog rodana Klepetana utjelovit će Zoran Pribičević, dok lijepu i krhku Malenu igra Amanda Prenkaj. U ostalim ulogama su: Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić.

 

Vizualni identitet predstave osmislili su kostimografkinja Danica Dedijer i scenograf Davor Antolić, dok je lutke izradila Ana Sekulić. Glazbu je skladao Damir Šimunović, a koreografiju napravio Pravdan Devlahović.

 

Ljubavna priča naših dviju roda, koja već nekoliko godina izaziva veliki interes i senzibilitet javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica.

 

Predstava Malena i Klepatan – Ljubav na prvi klepet, nastaje u suradnji s Javnom ustanovom ZELENI PRSTEN Zagrebačke županije, s kojima će GK Žar ptica sudjelovati u zajedničkim projektima vezano za zaštitu bijelih roda na području Hrvatske.

 

 

 

Izvor: GK Žar ptica