Glazbeno – scenska igra „Nakon Katarine: Ruski velikani 19. stoljeća“ održat će se na Međunarodni dan muzeja u Galeriji Klovićevi dvori

Na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja 2018.godine u 20:00 sati, Galerija Klovićevi dvori vjernim posjetiteljima poklanja glazbeno – scensku izvedbu Nakon Katarine: Ruski velikani 19. stoljeća. Posjetitelji će imati priliku nakratko uroniti u bajkoviti svijet umjetnika carske Rusije, a ulaz na izvedbu je besplatan!

 

Ovaj projekt realiziran je kao popratni događaj izložbe Katarina Velika – carica svih Rusa iz Državnog muzeja Ermitaž, a kojom se obilježava 50. obljetnica prijateljstva Zagreba i St. Peterburga, a u suradnji s tri Akademije (MUZA, ADU, TTF).

 

Potičući i financirajući različite grane umjetnosti upravo je carica Katarina Velika postavila  temelje za procvat ruske umjetnosti u 19. stoljeću koje je iznjedrilo brojne umjetnike svjetskoga glasa.Izvedba studenata dramske i glazbene Akademije te studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta objedinit će tadašnju rusku produkciju na području književnosti, glazbe i baleta što će je predstaviti mladi umjetnici u historijskim kostimima onodobne Rusije.

 

Redateljica Arija Rizvić i dramaturginja Nikolina Rafaj tematski su se usredotočile upravo na same vrhunce ruske umjetnosti 19. stoljeća tako da će publika uživati u glazbi Čajkovskog, Glinke i Rahmanjinova koja će se ispreplitati s fragmentima iz književnosti Puškina, Dostojevskog i Gogolja, te sa sekvencama baleta. Nastupaju: glumac Ivan Colarić, balerina Ozana Mirković, pjevači Lucija Ercegovac, Maja Sremec, Tea Zec i Martin Feller, violinistica Eleonora Hil i pijanist Mario Čopor.

 

Za potpun doživljaj Ruskog carstva neophodni su kostimi koje su izradile studentice TTF-a pod mentorstvom profesorice Barbare Bourek, dok su za šminku i frizure zadužene Irena Konigsknecht i Ana Kustre. Suradnica za produkciju i PR je Bruna Trze, a dizajn vizualnog identiteta potpisuju Roko Jurjević i Ivan Klanac.

 

 

Izvor: Galerija Klovićevi dvori