“Gospoda Glembajevi” u izvedbi Baleta HNK u Zagrebu 2.srpnja na “Zagreb Classicu”

Nakon opera Nikola Šubić Zrinjski  i  Ere s onoga svijeta, koje su s velikim uspjehom i uz izuzetno zanimanje publike izvedene protekle dvije godine na festivalu Zagreb Classic, velika pozornica na Trgu kralja Tomislava prvi će puta ugostiti jednu baletnu predstavu u izvedbi Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

 

U ponedjeljak, 2.7. s početkom u 21:00 sat ne propustite jednu od najpopularnijih predstava zagrebačkog baleta – Gospodu Glembajeve!

 

Jednu od najznačajnijih hrvatskih drama u baletno djelo preveo je proslavljeni plesač, ugledni baletni redatelj i uspješni koreograf Leo Mujić, a njegova baletna inačica prema vječnome tekstu Miroslava Krleže s velikim je uspjehom – uz oduševljenje i publike i kritike – premijerno predstavljena na daskama zagrebačkog HNK-a krajem svibnja prošle godine.

 

Koreografirana na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova, baletna predstava je u međuvremenu doživjela niz zapaženih izvedbi u Zagrebu, kao i u Splitu, a sada izlazi i na ljetne pozornice te će je u samo nekoliko dana vidjeti publike ne samo Zagreba, nego i Pule.

 

U predstavi nastupaju Guilherme Gameiro Alves, Natalia Kosovac, Takuya Sumitomo, Rieka Suzuki, Andrea Schifano i ostali članovi ansambla Baleta HNK-a u Zagrebu.

 

Krleža, Glembajevi, balet, glazba, kostimi… – samo su dio razloga zbog kojih nam se u ponedjeljak, 2.7. morate pridružiti pod vedrim nebom, u jedinstvenom ambijentu Trga kralja Tomislava! Gdje ćemo po prvi puta uživati u baletu – na festivalu Zagreb Classic!

 

 

Izvor: Zagreb Classic