Priča posvećena zagrebačkom Kulušiću otvorila je novu kazališnu sezonu Satiričkog kazališta Kerempuh 2018./2019.

Novu kazališnu sezonu  Satiričko kazalište Kerempuh otvarilo je praizvedbom predstave Blue Moon po istoimenu romanu nagrađivanog književnika Damira Karakaša, a u režiji Borisa Liješevića, kojemu je to prva suradnja sa Satiričkim kazalištem Kerempuh.

 

Roman Blue Moon, uspješnog i nagrađivanog pisca Damira Karakaša, presjek je predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom.

 

„Taj tekst je posveta kultnom zagrebačkom klubu Kulušić koji je nažalost zatvoren,  i tematskoj večeri Blue moon koji je jedno vrijeme bilo najpopularnije mjesto u gradu. No ova predstava otvara i drugi niz tema i bavi se složenim obiteljskim odnosima i bavi se jednim mladim momkom koji traži svoj put i svoju frizuru“ ističe pisac Damir Karakaš.

 

Režiju potpisuje Boris Liješević,dramaturgiju Dina Vukelić, a uloge tumače : Rakan Rushaidat ,Filip Detelić, Mirela Videk Hranjec, Jerko Marčić, Branka Trlin, Vilim Matula i  Marko Makovičić.

 

„Ovaj tekst sam čitao još dok je bio u formi pripovijetke koji je bila objavljena u časopisu Forum. Tada smo se Damir Karakaš i ja upoznali i meni se to jako svidjelo , te sam u tih desetak stranica  osjetio strašan potencijal za kazališnu predstavu , a onda mi je Damir rekao da će od toga napisati roman i tada sam postao još sretniji. Kako je njega ispiracija dalje vodila tako je i mene. Roman više nije bio pripovijetka već je postao nešto drugo, odnosno roman  i rekao sam prvi sljedeći poziv koji dobijem iz Hrvatske predložit ću da radim Blue moon“ rekao je redatelj Boris Liješević.

 

Karakašev slojevit tekst dotiče  se osjetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umjetničkog izraza , a na koji način možete pogledati  u Satiričkom kazalištu Kerempuh 4., 6., 22. i 23. studenog .