Viktor Mijatović proglašen je “Najčitateljem grada Zagreba” za 2018.godinu u kategoriji djece osnovnoškolske dobi

Osamnaestu godinu zaredom Knjižnice grada Zagreba odjela za djecu i mladež biraju Najčitatelja grada Zagreba u kategoriji djece osnovnoškolske dobi, a ove godine ta titula dodijeljena je svestranom trinaestogodišnjaku koji je prošle godine pročitao čak 165 knjiga.

 

Izbor Najčitatelja grada Zagreba održava se od 2001. godine , a tu titulu je do sada ponijelo 12 djevojčica i 5 dječaka, a da za knjigom interesa ne manjka govori i podatak da je prošle godine u Knjižnice grada Zagreba upisano čak 44 000 novih članova dječjeg uzrasta.

 

„Sretni smo zato što smo već davno spoznali da je dječji odjel uistinu važan i da tu odgajamo buduće korisnike i zato se ponosimo ovom akcijom „Ja čitam“ u kojoj sudjeluje Grad Zagreb koji nam je omogućio besplatan upis djece sve do petnaeste godine starosti , tako smo i dobili ovaj veliki dodatan broj novih korisnika , više od devet tisuća koji nikada nisu bili upisani u tu knjižnicu , a broj od četrdeset i četiri tisuće je samo broj onih koji su upisani za vrijeme te akcije“ ističe Višnja Cej, Ravnateljica Knjižnica grada Zagreba.

 

Ove godine titula Najčitatelja grada Zagreba za 2018.godinu u kategoriji djece osnovnoškolske pripala je  Viktoru Mijatoviću, trinaestogodišnjem učeniku Osnovne škole Ivana Cankara koji je u godini dana pročitao čak 165 knjiga, a evo i koliko mu znači ovo priznanje.

 

„Ovo mi priznanje puno znači , nisam očekivao da ću biti „Najčitatelj grada Zagreba“ i ovo je za mene osobno jako veliki skok jer sam prošle godine bio na četvrtom mjestu , a ove godine sam osvojio prvo mjesto tako da mi to uistinu puno znači i jako sam se iznenadio“ rekao je tim povodom Viktor Cankar , Najčitatelj grada Zagreba za 2018.godinu.

 

Voli čitati sve vrste žanrova , ali posebno izdvaja fantastiku , stripove i enciklopedije, a kako bi nastavio svoje zanimanje za knjigu i čitanje Viktor Mijatović je osim odlikovanja dobio i besplatnu članarinu do punoljetnosti u KGZ-a.